GALLOWSTREET

zaterdag 23 maart 2024 2024

Gallowstreet komt in het voorjaar van 2024 met een nieuw album en op 23 maart 2024 staat de Amsterdamse powerhouse brassband in PAARD. Wie bij een optreden van het ensemble is geweest, weet dat de groep garant staat voor blazerswerk op topniveau en een show die het dak eraf blaast.

archief
  • €23,00 *
  • Kleine Zaal
  • 20:00
Nieuwsbrief

Met “A Trip Worth Making” reflecteert de band op meer dan 10 jaar lang voortstuwen op de festivals en clubs met niets anders dan long en spierkracht.

 

Support: Äktaro
Äktaro brengt eerbetoon aan de tijdloze melodieën van traditionele Zweedse volksliederen, geïnspireerd door pianist Jan Johansson en de wiegeliedjes die trompettist Bo Floor’s Zweedse moeder voor hem zong toen hij nog een kind was. Bo ontmoette gitarist Siebren Smink aan het Conservatorium van Amsterdam en samen werden ze verliefd op de Zweedse volksmuziek, wat leidde tot de oprichting van Äktaro. Hun muziek combineert eeuwenoude Zweedse volksmelodieën met speelse jazzimprovisaties, weerspiegelend de rust van de natuurlijke landschappen van Zweden, van mysterieuze bossen tot glinsterende meren. Ze bieden hun unieke interpretaties van deze eeuwenoude liederen, verrijkt met ambient- en jazzimprovisaties. In een wereld van constante drukte en afleiding biedt de muziek van Äktaro een toevluchtsoord voor introspectie, vrede en warmte. Ze nodigen je uit om te vertragen, te reflecteren en troost te vinden in hun geluid. Äktaro vertelt een verhaal van sereniteit en verwondering, waar Zweedse volksmuziek samensmelt met eigentijdse kunst.