woensdag 17 april 2019

GABRIEL KAHANE

De dag na Trump’s overwinning van de verkiezingen, stapte songwriter Gabriel Kahane de trein in en zocht inspiratie voor een vervolgproject na zijn samenwerking met The Fiction Issue. Dit vervolgproject leidde tot een hele speciale reeks songs op het album genaamd ‘Book of Travelers’. Variërend van indiepop tot alternatieve folk en kamermuziek, weerspiegelt de muziek van Kahane zijn beeld van de wereld. Door zijn conceptuele benadering van muziek en zijn samenwerkingen met artiesten zoals: Sufjan Stevens, Andrew Bird en Paul Simon wordt hij vaak omschreven als art-pop muzikant.

 

Koop tickets
  • € 10,00
  • € 12,50
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Het nieuwste album ‘Book of Travelers’ is er eentje die lang op zich heeft laten wachten! Doordat Kahane graag reist en gefascineerd is door plaatsen, worden de songs hier met liefde op gebaseerd. Deze plaat staat geheel in het teken van het vastpinnen van plaatsen met de Amerikaanse traditie om de weg om te gaan met het vervoersmiddel naar keuze. Pak je de trein of ga je met een caravan/camper. Bezoek je een vaste, eigenaardige weg die voortdurend in beweging is over het landschap. ‘Book of Travelers’ legt de momenten vast wanneer je een plek zoekt om naar huis te bellen of het dan een collectieve angst wordt.

Door Rolling Stone magazine werd het album ‘The Ambassador’ – uit 2014 – benoemd als ‘Een van de beste albums van het jaar’. Lees het hier.

Gabriel Kahane's 'Book of Travelers' Offers Glimpses of the American Psyche After the Trump Election

– Popmatters.com