woensdag 17 april 2019

GABRIEL KAHANE

Banner.

De dag na Trump’s overwinning van de verkiezingen, stapte songwriter Gabriel Kahane de trein in en zocht inspiratie voor een vervolgproject na zijn samenwerking met The Fiction Issue. Dit vervolgproject leidde tot een hele speciale reeks songs op het album genaamd ‘Book of Travelers’. Variërend van indiepop tot alternatieve folk en kamermuziek, weerspiegelt de muziek van Kahane zijn beeld van de wereld. Door zijn conceptuele benadering van muziek en zijn samenwerkingen met artiesten zoals: Sufjan Stevens, Andrew Bird en Paul Simon wordt hij vaak omschreven als art-pop muzikant.

 

alternatieve folkindiepopkamermuzieksinger-songwriter
Archief
  • € 10,00
  • € 12,50
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Het nieuwste album ‘Book of Travelers’ is er eentje die lang op zich heeft laten wachten! Doordat Kahane graag reist en gefascineerd is door plaatsen, worden de songs hier met liefde op gebaseerd. Deze plaat staat geheel in het teken van het vastpinnen van plaatsen met de Amerikaanse traditie om de weg om te gaan met het vervoersmiddel naar keuze. Pak je de trein of ga je met een caravan/camper. Bezoek je een vaste, eigenaardige weg die voortdurend in beweging is over het landschap. ‘Book of Travelers’ legt de momenten vast wanneer je een plek zoekt om naar huis te bellen of het dan een collectieve angst wordt.

Door Rolling Stone magazine werd het album ‘The Ambassador’ – uit 2014 – benoemd als ‘Een van de beste albums van het jaar’. Lees het hier.

Support:
Muzikaal doet Banner. denken aan grootheden zoals Nick Mulvey, Fink, Ben Howard en John Martyn. Live staat Banner. met een volledige live band op het podium, al is hij af en toe ook solo zien. Kwetsbaar en intiem brengt hij de nummers terug naar de essentie. Met ruim zestig shows in Nederland en Duitsland in 2017, waaronder als support voor uitverkochte shows van onder andere Newton Faulkner en Rhys Lewis, is Banner. uitgegroeid tot een graag geziene songwriter die op 17 april voor Gabriel Kahani zal openen.

Gabriel Kahane's 'Book of Travelers' Offers Glimpses of the American Psyche After the Trump Election

– Popmatters.com