FRONT LINE ASSEMBLY

zaterdag 20 mei 2023 2023

Let op: dit evenement is verplaatst van 23 april naar zaterdag 20 mei wegens productionele redenen.

Als grondlegger van de upbeat industrial is Front Line Assembly al jaren de kartrekker in het genre. Toonaangevend, zonder consessie en rauw op je dak. De band, opgericht door Bill Leeb (Skinny Puppy), flirt op het album Wake Up The Coma met dubstep en behandelt thema’s als paranoia en een data gedreven overheid.

Voor liefhebbers van Nine Inch Nails, Noise Unit EBM elektronica industrial metal post-industrial
archief
  • €30,00 *
  • Grote Zaal
  • 18:00
  • 18:30
Nieuwsbrief

Front Line Assembly is een electro-industrial band uit Vancouver. De band is in 1986 opgericht door Bill Leeb na het verlaten van de band Skinny Puppy. Door de jaren heen heeft Front Line Assembly veel muziekgenres verkend zoals Industrial Rock, Industrial Metal, Electronic Body Music en Electro-Industrial. De band begon in 1994 te experimenteren met hun muziek en het verder ontwikkelen van hun eigen sound, zo voegden ze live en gesampelde heavy gitaarriffs toe aan hun nummers. In het nummer Millenium is goed terug te horen dat de band haar grenzen durft te verleggen en voorbij de barrières van industrial muziek gaat.

Door de jaren heen heeft Front Line Assembly verschillende leden wisselingen meegemaakt, terwijl Bill Leeb de constante factor achter de band blijft. Front Line Assembly wordt gevormd door Bill Leeb – zang, keyboard, percussie en Rhys Fulber – keyboard, programmering, percussie.

SUPPORT:

Dead Lights
Dead Lights voedt hun duistere alternatieve elektronische muziek met energieke dansbare punk. Ze maken gebruik van een flinke doses zware bass wat ze combineren met een duistere tekst. Glamoureus maar duister tegelijkertijd. Een band, die een goede mix weet te maken van genres zoals electro-industrial, glamgoth en darkwave.

 

Janosch Moldau
De muzikant Janosch Moldau die bekend staat zich vast te houden aan zijn eigenzinnigheid, heeft door de jaren een loyale fanbase opgebouwd. Met dank aan zijn duistere popnummers en zijn tranentrekkende stem. Melancholie is een sleutelelement in het werk van Janosch Moldau, prachtig verpakt en geïnspireerd à la Depeche Mode, The Cure en Red Flag.

“ With the new Front Line Assembly album you get a top album from the grim industrial rock corner. “

Bluestown Music