Free Heri Heri For All x The Black Hague Experience – Keti Koti

zaterdag 1 juli & zondag 2 juli 2023

Ook dit jaar organiseert The Black Hague Experience in samenwerking met Free Heri Heri For All een viering van Keti Koti. Vanaf 12:00 ’s middags tot ’s avonds zullen er maaltijden uitgedeeld worden bij PAARD en is er een ondernemersmarkt waar je jouw netwerk kan vergroten. Ook is er een ceremoniële opening als startschot van een dag lang spectaculair programma. Voor het programma tot 17:00 kun je je gratis aanmelden via de button in het veld aan de rechterzijde. Tussen 14:00 en 15:00 komt Suriman langs, dus grijp je kans voor een fotomomentje met deze superheld! Het avondprogramma rond 22:00 dient een ticket voor aangeschaft te worden.

BY DAY (Gratis via aanmelding)
12:00 – 17:00

Ondernemersmarkt
Verbreed je netwerk, ontmoet inspirerende figuren en ga het gesprek aan tijdens de ondernemersmarkt. Dit is dé plek om waardevolle connecties aan te gaan voor je carrière. Eindelijk niet via LinkedIn, maar gewoon face to face.

Je kunt spreken met
Marronorganisatie
Curly Stuff
House of Ohema
Tribez studentenvereniging
Biekman Food Company
Lekker Parkeren
The Snack Queen

Ceremoniele opening 

De middag wordt geopend met een plengoffer, een ritueel ter nagedachtenis aan overledenen. Daarna barsten we los met programma in de Kleinze Zaal gepresenteerd door Jessica Riedewald met optredens van Maria Toko, MLV Studios, Murv en La Santana. Ook is er een discussiepanel onder leiding van Vienna Mendeszoon, spoken word en muziek uit Curacao door Rienaysa Lamp-Antonia. Verder brengt Het Zwarte Schaap tijdens de middag ontroerende en rake spoken word.

BY NIGHT  (tickets via de button rechtsboven)
22:30 – 03:00

  • DJ Ray Escobar
  • HSG
  • Ruwhel & Bigi Blues Band
  • 2Gether
  • OG Explosion
  • Mama Africa Soundsystem

Gepresenteerd door Frandjescka Balootje

archief
  • Festival
  • 00:00
  • 12:00
Nieuwsbrief

Keti Koti is een moment van bezinning, herinnering en viering. Elk jaar op 1 juli wordt er op deze manier stil gestaan bij de afschatting van slavernij in voormalige Nederlandse koloniën, Suriname en de Nederlandse Antillen. Keti Koti stamt uit het Sranantongo en betekent ‘gebroken ketenen’. Op 1 juli 1863 werd slavernij officieel afgeschaft in de Nederlandse koloniën. Keti Koti is een herinnering aan een pijnlijke geschedenis, het lijden van miljoenen tot slaaf gemaakte individuen en de langdurige effecten die het heeft hadden op hun nakomelingen en op onze samenleving.

Keti Koti is ook een viering van vrijheid en culturele diversiteit. Door het hele land worden er concerten, lezingen, tentoonstellingen en andere evenementen georganiseerd. In Den Haag werken diverse organisaties samen om Keti Koti vorm te geven. Diverse plekken in Den Haag geven invulling aan Keti Koti, zo zijn er ook vieringen bij HNT, Diligentia en Filmhuis Den Haag