KETI KOTI 2023

Saturday 1 July & Sunday 2 July 2023

Ook dit jaar organiseert The Black Hague Experience in samenwerking met Free Heri Heri For All een viering van Keti Koti. Vanaf 12:00 s’middags tot s’avonds zullen er maaltijden uitgedeeld worden bij PAARD. Hiervoor kun je je gratis aanmelden bij de link hiernaast. Na 12 uur savonds vindt er een nachtprogramma plaatst. Tickets hiervoor vind je hier.

Meer informatie over de invulling van het programma volgt later!

archive
  • Festival
  • 00:00
  • 12:00
Newsletter

Keti Koti is een moment van bezinning, herinnering en viering. Elk jaar op 1 juli wordt er op deze manier stil gestaan bij de afschatting van slavernij in voormalige Nederlandse koloniën, Suriname en de Nederlandse Antillen. Keti Koti stamt uit het Sranantongo en betekent ‘gebroken ketenen’. Op 1 juli 1863 werd slavernij officieel afgeschaft in de Nederlandse koloniën. Keti Koti is een herinnering aan een pijnlijke geschedenis, het lijden van miljoenen tot slaaf gemaakte individuen en de langdurige effecten die het heeft hadden op hun nakomelingen en op onze samenleving.

Keti Koti is ook een viering van vrijheid en culturele diversiteit. Door het hele land worden er concerten, lezingen, tentoonstellingen en andere evenementen georganiseerd. In Den Haag werken diverse organisaties samen om Keti Koti vorm te geven. Diverse plekken in Den Haag geven invulling aan Keti Koti, zo zijn er ook vieringen bij HNT en Diligentia.