donderdag 18 oktober 2018

FLYING HORSEMAN

Wie trek heeft in een bijzondere, intensieve en muzikale ontdekkingsreis kan – nee, móet – Flying Horseman een kans geven. De selectie topmuzikanten uit Antwerpen, onder leiding van singer-songwriter Bert Dockx, maken bloedstollend mooie albums en hun meer dan eens met vijfsterren beoordeelde recensies  (“een meesterwerk vol paradoxen“) geven hoge verwachtingen. Hun muziek laat zich niet gemakkelijk omschrijven: scheuten post-folk en donkere blues vol onheilspellende orgels en synthesizers, dan dóór naar vreemde maatsoorten die tóch ontzettend groovy zijn, om te eindigen in euforische uitbarstingen met verwoestende gitaren. Alsof Peter Gabriel, Nick Cave en Brian Eno op een feestje flink beneveld zijn geraakt en nu het gedetailleerde verhaal vertellen.

Archief
  • € 15,00
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

De Belgische band was eerst een soloproject van gitarist Bert Dockx, in 2008 begon hij. Later sloten Alfredo Bravo, Loesje Maieu, Martha Maieu, Mattias Cré (Milan Warmoeskerken) zich bij hem aan en was de ijzersterke band gevormd. In 2013 werden ze genomineerd voor twee Music Industry Awards en Dockx werd zelf nog eens genomineerd voor ‘Beste Muzikant’ in 2013 én 2014! Na optredens op Pukkelpop en Gentse Feesten (“Verbluft van hoeveel intensiteit er in één uur past, penden wij neer dat Flying Horseman ons torenhoge hoogtepunt van de Gentse feesten was.” – Indiestyle.be) is Paard aan de beurt.

Nadat ze vier albums hebben uitgebracht, was het bij het vijfde album, Rooms/Ruins, tijd voor iets anders. Het werkproces werd omgegooid. De band nam niet eerst een album op en ging daarna op tournee, Flying Horseman maar gaf een handvol shows waarbij ze hun nieuwe materiaal gelijk uittestten op publiek en dáarna de studio in doken. Met deze “goedgekeurde” nummers komen zij richting Den Haag!

Support VanHoek:

De minimalistische, indringende songs en de bijzondere combinatie van instrumenten en electronica van VanHoek brengen leven aan een klankwereld die enerzijds doet denken aan de muziek van minimalist Philip Glass en anderzijds invloeden kent van de Britse rockband Radiohead. Prachtige liedjes die je vanaf de eerste noot vast grijpen en niet meer loslaten tot de laatste klank is gespeeld. Kom op 18 oktober dus op tijd om dit mee te maken!

Flying Horseman imponeert. Net als je denkt dat de creatieve piek inmiddels helemaal bereikt is, slaagt de groep erin om nog een versnelling hoger te schakelen.

Written in music

Dit vind je waarschijnlijk
ook leuk

vrijdag 6 september

PAARD VAN STAL

LET’S GO! De lekkerste garagerock, psych, indie en postpunk om het nieuwe concertseizoen te vieren...

Koop tickets
We (programmeur Henk Koolen en ik) hebben Paard van Stal in het leven geroepen allereerst om onze (vaste) bezoekers een cadeau te geven en op een feestelijke manier het nieuwe seizoen te openen. Maar ten tweede kunnen wij hier ons creatieve ei in kwijt en boeken we onze (nieuwe) favorieten uit onze twee lievelingsgenres: Wereldmuziek en Alternative. Black Flower bijvoorbeeld is een van m’n laatste ontdekkingen (en instant favoriet) en is eigenlijk een totale crossover van deze twee genres. Eva von der Assen,
Paard - Programmeur