vrijdag 26 oktober 2018

FISH

Doris Brendel

19:00 Deur open
19:30 Doris Brendel
20:30 Fish


‘Misplaced Childhood’ is één van die classics, dé plaat die het rijk alleen had in de platenspelers van 80s progrock-liefhebbers. Voor hen behoeft Fish, de legendarische ex-zanger van Marillion, uiteraard geen introductie.

De Britse band Marillion drukte haar stempel in progressieve rock met hits als ‘Kayleigh’ en ‘Incommunicado’. In 1988 besluit Derek William Dick, zoals de zanger echt heet, de band te verlaten en zijn muzikale avontuur solo voort te zetten.

progrock
Archief
  • € 27,50
  • € 30,00
  • € 32,50
  • Grote Zaal
  • 19:00
  • 19:30

*incl € 2,50 servicekosten

Met het wegvallen van zijn emotie-geladen, aparte stem met Schotse tongval, was Marillion niet meer wat het geweest was. Van de virtuoos bleven we gelukkig genoeg horen: op zijn (inmiddels 10!) uitgebrachte solo-albums is zijn ongelofelijke talent voor het schrijven van poëtische teksten en zware songstructuren, onmiskenbaar. Want, “je moet wel een hart van steen hebben om niet geraakt te worden door de teksten, ” zo concludeerde ook OOR.

Met name zijn meest recente wapenfeit, ‘A Feast Of Consequenses’ (2013) wordt gezien als het beste album dat hij tot nu toe maakte. “A Feast Of Consequences is heel veel, maar bovenal een meesterwerk,” aldus Progwereld. Of zoals de buitenlandse website Progarchives.com schreef: “Feast’ benefits from repeated listening, revealing itself in layers, but the way this album has been crafted with such intelligent lyrics leaves me convinced that this work will stand as one of Fish’s very finest efforts.” Amen.

Doris Brendel
Janis Joplin
in een progressive rock-jasje? Dat is Doris Brendel, de zangeres die al vele malen met Marillion op het podium stond. Ook vanavond wordt op haar gerekend als supportact van Fish, waar de zangeres met gemak van Celtic folk naar harde gitaarrockers switcht. Om 20:00 uur vangt zij aan in de Grote Zaal.

"Perhaps Fish's greatest talent lies in his lyric writing. His introspective lyrics, often dealing with his own personal problems and addictions, can in many cases be considered fine poetry..."

Steve Johnson