maandag 4 december 2017

FINK

Van 20:15 to 21:00 wordt er een korte film vertoond. Aanvang hoofdprogramma is 21:00.

Fink Greenall startte zijn carrière als DJ, maar zag al gauw dat zijn kracht lag in het schrijven van subtiele, maar sfeervolle folk- en bluesnummers. Gestuwd door elektronische beats, is zijn muziek enigmatisch, sexy, spannend, maar comfortabel als een perfect passende zittende trui. Fink houdt van opbouw en laat kleine, subtiele liedjes maar wat graag evolueren tot donkere, meeslepende kippenvelnummers.

Archief
  • € 26,50
  • € 29,00
  • € 31,50
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

De uit Cornwall afkomstige artiest weet sinds zijn succesplaat ‘Biscuits for Breakfast’ nog altijd te scoren met zijn typische Fink-formule. Toch heeft zijn geluid een vlucht genomen in de afgelopen jaren. Niet langer vertrouwt hij uitsluitend op zijn karakteristieke stem en gitaartokkel, maar ziet hij zich live en in de studio gesterkt door zijn band met o.a Tim Thornton en Guy Whittaker. Dat levert niet alleen een voller geluid, maar ook meer muzikale diepgang op. Op zijn sideproject  ‘Fink’s Sunday Night Blues Club, Vol. 1’. liet de populaire Brit zijn liefde voor blues horen.

Nieuw album Resurgam
Op 15 september is het gloednieuwe album ‘Resurgam’ (Latijns voor “Ik zal weer opstaan”) uitgebracht. Het schijfje is opgenomen met producer Flood, die onder anderen ook werkte met PJ Harvey, U2 en The Killers. “A life in music is all about little victories – the first record, the first sell-out show, the first ‘bus’ tour… if you get through these challenges, new benchmarks always appear,” aldus Fink over dit nieuwe hoofdstuk.

Na een reeks uitverkochte shows, komt Fink nu ook naar Den Haag.

 

Voorprogramma 20:15 – 21:00: Film
Fink heeft er voor gekozen om voorafgaand aan de show een korte film te vertonen:

“The film is a collection of fun & interesting footage curated by Fink themselves, featuring favourite footage from music history, performances & interviews. It is not a narrative but a collection of clips that are of interest to the band. Fink hopes it will be the same for others ”.

Paard over FINK

Ik werd verliefd op Fink toen hij een aantal jaar geleden hier in de kleine zaal speelde met Ben Howard (!) in het voorprogramma. Ik weet niet hoeveel ontelbare keren ik al op zondagochtend zijn muziek heb opgezet. Eva von der Assen,
Paard - Programmeur
Resurgam is net als Hard Believer een groeibriljant; een plaat die zich niet in een keer laat vangen.

Theo Stepper – Muzine.nl