FILMPREMIERE (ON)BESPROKEN

dinsdag 10 maart 2020 2020

Zou je een huisfeest met al je vrienden afzeggen voor een familieverjaardag? Durf je ‘nee’ te zeggen waar iedereen bij is? Kun je nog wel je eigen keuzes maken? En wat als je het allemaal nog niet wilt, maar het vooral allemaal nog niet weet?

(ON)BESPROKEN is een korte film over een groep jongeren en de druk die ze voelen om de grens over te gaan. 10 maart kun je het zien in PAARD. Er is ook een aanvullend programma: sprekers, Q&A’s en een ontmoeting met cast en crew. Na afloop hopen we de avond samen met jullie feestelijk af te sluiten in de foyer, waar een DJ zal draaien.

 

archief
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 19:30
Nieuwsbrief

De film is het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen producent Kay Greidanus van Icarus Film, scenarist Marcel Roijaards en een groep jonge makers van theaterschool Rabarber.

Het idee voor de korte film is afkomstig van Roos Spruijt, een Haagse scholiere van 17 jaar oud. Zo’n drie jaar geleden vond ze dat er op school te weinig aandacht werd besteed aan maatschappelijke en persoonlijke thema’s. Ze begreep dat hiervoor binnen het reguliere schoolprogramma te weinig tijd was, maar vermoedde dat meer filmeducatie uitkomst zou kunnen bieden. Ze ontwikkelde het idee voor een korte film rond thema’s die jongeren bezighouden. Samen met meer dan honderd andere jongeren (makers, acteurs) en ondersteund door een team van professionele filmmakers is de korte film ‘(On)besproken’ tot stand gekomen.