FATAL FLOWERS

zondag 16 juni 2019 2019

Wil je ook naar het concert van The Meat Puppets eerder deze dag, haal dan hier je combiticket of een upgrade (als je al een Fatal Flower ticket hebt).

‘When Hell freezes over’, zeggen de Amerikanen bij onmogelijk geachte wensdromen over reünies van favoriete bands uit het verleden. Alleen als de hel bevriest, gaat het gebeuren. Dat mag zo geweest zijn bij The Eagles, maar bepaald niet bij de legendarische Amsterdamse gitaarrockband Fatal Flowers! ‘Stop The Presses,’ om met een tekstregel uit Johnny D. Is Back! te spreken. Dit is groot nieuws: de terugkeer van The Fatal Flowers! Melodieuze rocksongs, met invloeden uit de tegelijkertijd lopende Paisley Underground, maar ook uit de ‘70s New Yorkse punk- en new wave-scene en de Engelse pubrock. 16 juni in het PAARD!

archief
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:30
Nieuwsbrief

De band nam platen op in het buitenland met beroemde producers als Craig Leon (Blondie), Vic Maile (Dr. Feelgood en Motörhead) en Bowiegitarist Mick Ronson. Met laatstgenoemde zelfs tweemaal. Ze stonden in 1987 op Pinkpop, in de tijd dat maar een Nederlandse band per jaar dat mocht. Ze sleepten een zilveren harp en twee Edisons in de wacht ver voor de tijd van de wildgroei aan (sub)categorieën. Toch gaven ze er de brui aan in 1990, het jaar waarin ze zelfs in het vermaarde ZDF-programma Rockpallast stonden. Hun livereputatie was gigantisch, en dit gaan ze ongetwijfeld dubbel en dwars waarmaken.