EVIL EMPIRE ORCHESTRA

Deze Belgische band brengt een ontaarde cross-over van psychedelica, souljazz en garagefunk

vrijdag 5 april 2019 8368

De Belgische band Evil Empire Orchestra brengt een ontaarde cross-over van psychedelica, souljazz en garagefunk. De act bestaat uit een ongetemde, rauwe soulzang en het mystieke vuur van frontvrouw Kimberly Dhondt en de verpulverende stootkracht en goddeloze grooves van haar zevenkoppige band. Na de release van hun debuut-EP uit 2017 ging het opeens hard. Van een uitnodiging voor een optreden in ‘De Wereld Draait Door’, een bomvol festivalagenda tot een uitgebreide clubtour.

garagefunk psychedelisch souljazz
archief
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

De belgen reisde onlangs af naar China voor een twee weken durende tour. Ook dook de band de Amsterdamse Electric Monkey studio in voor de opname van het debuutalbum ‘Start a Fire’ die op vrijdag 8 maart zal verschijnen. “Dit album is een protestsong. Wat in de maatschappij broeit woedt bij ons vanbinnen. We stoken vuur onder gevestigde waarden en spelen vrijheid. Geïnspireerd door de rauwe passie en grooves uit de vorige eeuw. We roepen op tot dialoog. Via vuur en trilling. Langs oren en benen, zingen en spelen, trance en zweten. Terug naar wat dierlijk is en puur. Een ongezouten schreeuw naar wat duurzaam en recht is”, zegt de band over ‘Start a Fire’.

Evil Empire Orchestra:
Kimberly Dhondt – vocals Thomas Deckx – drums
Mukti Gabriels – gitaar Dennis Nicles – bas
Martijn van den Broek – toetsen/percussie Wannes Jacobs – bariton sax
Joachim Thys – tenor sax Kris van Hees – trompet

De eerste single getiteld Predator (Howl) van het opkomende album is nu uit. Tijdens de ‘Start a Fire’ Tour zal Evil Empire Orchestra wederom iedereen van de sokken weten te blazen.

Magic Moon  klinkt als een moshpit in een vintage-winkel; onverwachts, soms refererend naar oude tijden en boordevol verrassende pareltjes. De psychedelische rock wordt rauw geserveerd door een combinatie van stampende drums, meerstemmige zang, fuzzy gitaren en een dreunend orgel.

“ "De stem van Dhondt houdt het midden tussen Beth Gibbons en Janis Joplin. Pure, compromisloze energie met een strakke ritmesectie, geil klinkende bassist en een hecht trio van blazers, die eigenzinnige kleur toevoegt." “

Appelpop 2018