zaterdag 28 januari 2023

ELEPHANT

Voor ieder decennium een band Harrison-adepten, verlegen jongens, lang en ietwat klungelig, die halsstarrig democratisch het ene na het andere onweerstaanbare gitaarmelodietje uit de kreukelige bandshirtmouwen schudden. In navolging van The Feelies, Teenage Fanclub, en Real Estate zou dat voor de jaren twintig zomaar Elephant kunnen zijn. Zonnige melancholie in majeur. Dat is het geluid van de 4-koppige Rotterdamse indieband Elephant.  Je ziet ze op 28 januari 2023 in PAARD!

Archief
  • € 15,50
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 3,00 servicekosten

Elephant overtuigt met hun eigenzinnige aanpak, sound en songs en ze worden getekend op het illustere platenlabel Excelsior Recordings. Begin 2022 maakt Elephant indruk met hun sessie op Noorderslag en niet veel later verschijnt hun debuutalbum ‘Big Thing’, opgenomen in samenwerking met Pablo van de Poel (DeWolff). Het album wordt unaniem lovend ontvangen, een greep uit de reacties: “Een wonderschoon album” (De Volkskrant ****), “Spectaculair in zijn eenvoud” (OOR), “Een debuutplaat waar alles aan klopt, alle liedjes raak” (3voor12), “Kalm, warm, hoopvol en gemoedelijk” (NRC ****).

Support: Geónne Hartman
Deze Utrechtse singer-songwriter schrijft indie folksongs die gaan over liefhebben en loslaten. Tijdens haar optreden zingt ze op een intieme en krachtige manier en neemt ze je mee op een grillige reis door het droomlandschap dat ze vormgeeft met haar muziek.

Een debuutplaat waar alles aan klopt, alle liedjes raak.

3VOOR12