DOUBLE BILL: NEGATIVLAND & PEOPLE LIKE US

woensdag 18 oktober 2023 2023

Deze AV-Double Bill met Negativland en People Like Us op 18 oktober 2023 is een bijzondere, beide acts maken namelijk gebruik van visuele uitingen naast het gebruik van audio.

Met Double Bill paren wij twee acts waarvan wij denken dat er een muzikale match is. Twee hoofdacts, dubbel zo veel ontdekken.

archief
  • €25,00 *
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

NEGATIVLAND PRESENT “IT’S NORMAL FOR SOME THINGS TO COME TO YOUR ATTENTION” WITH VIDEO DESIGN BY SUE-C
Het project Negativland is ooit gestart in 1980, met het creëren van opnames, CD’s, beeldende kunst, boeken, radio en live optredens. Hierbij maakt de supergroep gebruik van toegeëigende geluiden, afbeeldingen, objecten en teksten. De groep multidisciplinaire groep prikkelt, enthousiasmeert en verrast met een act waarbij alle zintuigen op scherp worden gezet.

PEOPLE LIKE US
Bedenk je het maken van een moodboard, maar dan eentje die zich niet alleen tot beeld beperkt. Sinds 1991 werkt de britse artiest Vicki Bennett aan audio-visuele collages door gebruik te maken van sampling en andere bestaande beeld- en geluidsfragmenten. Onder de naam People Like Us, manipuleert en hermaakt Vicki het originele beeld dat zij verkrijgt uit de experimentele en populaire wereld van muziek, film en radio. In 2006 was zij de eerste kunstenaar die ongelimiteerde toegang verkreeg tot het volledige BBC archief.

“ This group has acknowledged the dystopia perpetually since the late 70s, making them more relevant, and all the better, as the world slides incrementally into meltdown. “

THE WIRE