DONNY BENéT

woensdag 14 november 2018 2018

Donny Benét groeide op in Sydney (in de kliek van o.a. Kirin J Callinan) waar hij op jonge leeftijd accordeon en bass leerde spelen van zijn vader Antonio Giacomelli Benét, die als muzikant in een discoband fungeerde. Die disco invloeden heeft Donny overgenomen in zijn eigen solo projecten. Verwacht dansbare slack songs die stiekem best een beetje fout zijn, maar vooral rete catchy.

archief
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

Belangrijke invloeden zijn Tom Jones, Giorgio Moroder en Jan Hammer, bekend van de Miami Vice soundtrack. Het resultaat is een behoorlijk scheve mix van italodisco met 70ies en 80ies synthpop die prima past in jouw ‘foute hitjes’ playlist en waar nodig voorzien van een langgerekte saxsolo en de nodige tongue-in cheek humor.

In 2011 zag zijn debuut album ‘Don’t Hold Back’ het levenslicht waarmee hij zichzelf heel snel op de kaart zette. In april 2018 kwam zijn laatste album ‘The Don’ uit die hij meeneemt op zijn wereldwijde tour. Op 14 november staat hij in het Paard.

Support act:
Harry Merry, een Rotterdamse songwriter en entertainer, die van alle markten thuis is. Hij maakt  van vele genres gebruikt, zoals: Rock-’n-roll, Rhythm & Blues, Beat, Ballads, Schlager, Latino, Chansons, Sloveense Pop en Servische Turbo-folk. Met Charles Dickens en alle andere boeken op zijn plank als inspiratiebron, komen hier gevarieerde songs uit! In het TV programma ‘Man Bijt Hond’ presenteerde Merry zijn eigen alternatieve Top 2000, naar het bekende programma top 2000 à Go-Go. Oktober 2014 verscheen zijn album ‘Orama A-Delic Palooza O-Matic’, na tournees door Europa en in de VS maakt hij het publiek helemaal warm met zijn unieke sounds.