vrijdag 22 juni 2018

DIVERGE met o.a. Roy Ayers & Togo All Stars

“Everybody loves the sunshine!” ☀
Roy Ayers​ ▪ Togo Allstars ​ ▪ Strict Nurse ▪ Lifeless Past ▪ Kiki Function​ ▪ Delicious
DIVERGE brengt muziek, kunstenaars, denkers en scheppers van buiten de dominante culturen. Open minded, vooruitstrevend en experimenteel met een sterke focus op jonge mensen van alle achtergronden en geaardheden avond in Paard met onder andere de Godfather of Acid Jazz, dansbare, moddervette Togolese afrofunk, een kleinschalige voguing-wedstrijd, een drag-queen performance en veel dj’s.

Tijdschema:

Grote Zaal
20:00 – 21:00 Togo All Stars
21:45 – 22:45 Roy Ayers

Kleine Zaal
20:00 – 1:00 Vogue Ball with Kiki Function & DJ Delicious

Paardcafé
21:00 – 21:45 Strict Nurse
22:30 – 23:15 Lifeless Past

Gratis
Archief
  • Beide zalen en cafe
  • 19:30
  • 20:00

Roy Ayers
Vibrafonist en zanger Roy Ayers is een van de meest geliefde en gerespecteerde jazz- en RnB-artiesten van vandaag. De afgelopen jaren transformeerde hij van een bekroonde jazz-vibrafonist tot een populaire R&B-bandleider en een iconische figuur wiens muziek is gesampled door grote hitmakers als Erykah Badu, A Tribe Called Quest, Tupac en Ice Cube. Iedereen kent wel zijn bekende nummer ‘Everybody Loves The Sunshine’, toch? 76 jaar is de beste man, een soort levende legende dus die vanavond het Paard-podium betreedt.

Togo All Stars: 
Met invloeden uit de highlife muziek in de jaren ’50, Ochestre Polyrythmo, Afrobeat, Afrofunk en vooral voodoo ritme nemen de The Togo All Stars je mee op een muzikale reis langs de Westkust van Afrika. De 8-koppige band met eigenzinnige Togolese sound laat je in Afrikaanse sferen wanen en realiseren dat Togo zowel diepe tradities als moderniteit belichaamt. De Togo All Stars brengen stuwende ritmes en blazers – wat nog nooit eerder buiten Afrika te horen was. Als je de originele ritmes van de meest funky goden op aarde wil horen, moet je die kaart er nog eens bij pakken en naar Togo gaan. Of naar een concert van de Togo All Stars, zij eren die muziekgeschiedenis… Voodoo vormt de muzikale kern van de All Stars. Bij voodoo draait het om muziek, elke god heeft zijn eigen ritme en eigen chants en het is volstrekt logisch om het te combineren met funk. En dat dat een enorm feest, op de bühne en bij het publiek geeft, is 100 % gegarandeerd: deze mannen worden niet voor niets gevraagd om het sfeertje te maken op festivals als Down The Rabbit Hole.

Delicious
DRAG QUEEN PERFORMANCE Abby OMG & Kandi Knowles maken de podia onveilig en maken de boel heerlijk hysterisch en nemen hiervoor de volgende dj’s mee:

MKStyle
Deze DJ zweept menig dansvloer op met zijn clubhouse, deephouse, EDM Latin house en afrohouse. In de clubscene is hij al lange tijd een bekend gezicht, zo draaide hij in The Escape en Rain in Amsterdam, VIP room en Off Corso in Rotterdam en Seven in Den Haag.

M Figaroa 
De vrouw die het stilstaan onmogelijk maakt. Van sappige R&B, naar bil-shake Reggaeton, onvervalste Dutch Urban, heerlijke hiphop en meer.

Strict Nurse @ Paardcafé:
Strict Nurse neemt het Paardcafé over tijdens Diverge. Ze is geboren en getogen in the Deep South van de VS maar overleeft het al vier jaar lang in onze stad. Leilani Trowel, hoe haar familie en vrienden haar kennen, werkt in de zorg en maakt naast haar werk ritualistische en eclectische soundscapes. Verwacht synthesizers, effect pedalen, cassette bandjes en stukjes morbide tekst.

Lifeless Past @ Paardcafé
De tweekoppige band Lifeless Past heeft al een Internationale tour op zijn naam en zal ongetwijfeld voor gekte zorgen. De Nederlandse bandleden troffen elkaar toevallig en maken sindsdien muziek samen. Pittige baslijnen, elektronische drumbeats en teksten uit hun eigen ervaringen nemen je mee op een dromerige, spookachtige reis terwijl je de drang voelt om mee te dansen. En dan hebben ze ook nog eens een nieuwe Split EP uitgebracht op bandcamp. De eerste twee nummers van de EP neemt de deathrock- en new wave-band voor eigen rekening

Vogue Ball met Kiki Function:
Een Kiki Function is een kleinschalige voguing-wedstrijd. Dit jaar op DIVERGE nodigt The Kiki House of Angels je uit voor The Punk Out! Kiki-function! We leven in een wereld van onderdrukking, mensen kijken op je neer om wie je bent. Maar op deze avond ga je de vloer op en pak je de grote prijzen! Juist omdat je op deze kiki de inspiratie krijgt to really Punk Out! Kiki Function The Punk Out edition heeft categorieën zoals Designer Delight, Runway, Performance en zelfs een Dance-off. Laat zien wie je bent op de run way bij Kiki Functio The Punk Out edition.

© Celine Sophie SP

De band speelt vette, gelikte grooves en iedereen begint te dansen.. Ayers is niets verleerd en verbaast met zijn energieke en inventieve spel. Hij voert het tempo hoog op en speelt verbluffende rifs. Zijn techniek is nog steeds virtuoos en onnavolgbaar.

MPodia

Dit vind je waarschijnlijk
ook leuk

vrijdag 31 augustus

PAARD VAN STAL

met o.a. Canshaker Pi, Modern English en Mauskovic Dance Band...

Koop tickets
Als jij een optreden van Mauskovic Dance Band aan je voorbij kunt laten gaan zónder ook maar 1 x met je heupen te wiegen….dan ben je een ijskonijn en wil ik je niet kennen! Deze jongens uit Amsterdam brengen het zelfbenoemde genre ‘afro-caribbean spacedisco’ en dat is net zo onweerstaanbaar swingend als het klinkt. Eva von der Assen,
Paard - Programmeur