DIGGY DEX

De Nederlandse rapper is back! Met een nieuw album. Voorprogramma: Linde Schöne en Terilekst

zaterdag 8 oktober 2016 8358

Voorprogramma: Linde Schöne en Terilekst

Hip Hop-
archief
  • Kleine zaal
  • 17:30
  • 18:00
Nieuwsbrief

Diggy Dex, bekend van onder andere de nummers ‘Treur Niet (Ode aan het leven)’ en ‘Slaap lekker’ komt op 8 oktober naar Paard van Troje!

Achter het pseudoniem van rapper/producent/liedjesmaker Diggy Dex gaat Koen Jansen schuil, die al een jaar of tien een vaste waarde is binnen de Nederlandse hiphop. Diggy Dex, rapte in de late 90s / early 00s in de Amersfoortse crew DAC. Solo behaalde hij zijn eerste hit met Eva Roovere (Slaap Lekker (Fantastig toch), die de hitlijsten van Nederland en Vlaanderen beklom. In oktober 2010 kwam het derde soloalbum uit: ‘Lange nachten, korte dagen’ en in januari 2014 verscheen zijn vierde album ‘Do It Yourself’ onder zijn eigen label We Want More Music.

Treur Niet, Ik Huil Alleen Bij Jou
Vanaf 2015 verschijnt in het najaar de single ‘Treur Niet (Ode Aan Het Leven)’ in samenwerking met JW Roy als voorbode op Diggy zijn aanstaande (alweer) vijfde album, getiteld ‘Wat Het Is’, welke dit jaar verschijnt. De samenwerking met Ali B, ‘Ik Huil Alleen Bij Jou’, raakt bij velen een gevoelige snaar. Luister hieronder!

Golven
Op vrijdag 23 september ’16 verschijnt het album Golven, gezamenlijk met de single ‘Laten We Dansen’ met Paul de Munnik. In oktober start Diggy Dex met zijn Najaarstour en op 17 april 2017 staat hij als eerste rapper in Koninklijk Theater Carré. Op 8 oktober komt hij naar Paard van Troje. Dat is fantastig toch!

“De muziek van zijn nieuwe plaat staat als een huis, en Diggy toont een breed spectrum van kwetsbaar en introverte songs tot harde dansbare tracks, wat leidt tot een heerlijke hiphop-trip” – 3voor12.

“Diggy Dex is een sterke rapper en de muziek is van hoog niveau.” – OOR.

Linde Schöne 
De liedjes van Linde worden geschreven in haar kamer in Nijmegen. Ze gaan over haar leven, de liefde, het drama, de pijn en het geluk. Linde is een singer/songwriter, die voldoet aan alle kwalificaties van een rapper. Niet dat ze rapt, maar de wijze waarop ze haar verhaal vertelt doet sterk denken aan de hiphop artiesten.

Haar debuut EP is geproduceerd door grote namen uit de beat- en hiphopscene; Boeboe, Filsofischestilte. Subp Yao en Linde zelf.

Terilekst
Binnen de Nederlandse hiphop heeft Terilekst een lange en indrukwekkende geschiedenis. In 2001 stond hij samen met Spacekees als gelegenheidsduo in de finale van de Grote Prijs van Nederland. En daar bleef het zeker niet bij: in 2005 brachten ze het album Spacekees & Terilekst uit, een album waar Terilekst op rapt en de beats produceerde.

Beats van Terilekst klinken zoals hiphop bedoeld is? ze staan bol van de liefde voor samples, kicks en snares, maar hebben altijd een eigen geluid. Nu ook weer voor zijn eigen instrumentale debuutalbum Turquoise. Turquoise is ontstaan nadat Terilekst vanuit een erfenis ineens een aantal vintage instrumenten tot zijn beschikking kreeg. Met wat bijdragen van een handjevol instrumentalisten ontstond een compleet nieuwe sound. Turquoise is hiphop, maar gaat nog verder dan dat.