vrijdag 1 maart 2019

Diggy Dex [Uitverkocht]

Dé man die met zijn Nederlandstalige hiphop blijft scoren, tot hij nu uiteindelijk zijn zesde(!) album uitbrengt: ‘Karavaan’.  De songwriter/rapper (echte naam: Koen Jansen, uit 1980) was de afgelopen jaren continu onderweg door het succes van zijn voormalige album Golven. Tezamen met zijn bandleden voelde hij zich als een karavaan op rondreis, dorstig naar het volgende optreden. En die volgden: Drie clubtournees, een festival tour en een uitgebreide theatertour, met een uitverkocht Koninklijk Theater Carré als hoogtepunt bracht hem naar honderden podia en duizenden mensen. Er waren platina hits met JW Roy (Treur Niet (Ode Aan Het Leven)) en Ali B (Ik Huil Alleen Bij Jou), jubelende recensies en uitnodigingen om liedjes te schrijven voor uiteenlopende artiesten als Guus Meeuwis, André Hazes, 3JS en Kinderen voor Kinderen. Die successen legden de basis voor Karavaan.

hiphoppopRap
Archief
  • € 14,50
  • € 19,50
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:30

*incl € 2,50 servicekosten

Twaalf jaar na zijn debuut Verhalen Vanuit De Sofa voelt het voor de songwriter/rapper alsof hij net begint. In die jaren heeft hij zijn eigen stijl gevonden én verbreed. De ‘chansonrapper’ uit Amersfoort vertelt verhalen op muziek die bij elke plaat aan zeggingskracht en diepte winnen en bij elk album enthousiaster worden onthaald. Hij scoorde met Slaap Lekker (Fantastig Toch), een samenwerking met de Vlaamse zangeres Eva de Roovere, een hit in Nederland en België, speelde op alle festivals en in alle clubs van Nederland. Ook verzorgde hij de muziek voor de film Kankerlijers en de titelsong voor de tv-serie A’dam-E.V.A.

De basis is en blijft hiphop, maar is zelden de eindbestemming. Zo ook op Karavaan, zijn nieuwe, zesde album waarvoor Franse popmuziek een belangrijke invloedbron was. Karavaan is een verzameling reisliedjes, verhalen op muziek die je meenemen op een reis zonder bestemming. Karavaan is het geluid van iemand die open staat voor de wereld en geniet van de simpele dingen in het leven: elkaars gezelschap, muziek, zon, gezelligheid en het moment. Startschot van het album was deze zomer eerste single De Zon Op, dat onder meer Topsong werd bij Radio 2. Met Karavaan onder de arm en zijn band om zich heen staat Diggy Dex klaar om weer op pad te gaan.

''De rapper weet als geen ander de dagelijkse “sleur” te bezingen.''

Sharik Densen van mcshark.nl