vrijdag 2 februari 2018 8364

DAVID NANCE

Black Monsoon

Presented by The Daily Indie

Drugged out psychedelica, blues en garagerock // David Nance begaf zich tot nu toe onder de radar in het niche wereldje van underground psychedelische garagerock met een discografie dat bestond uit lo-fi tapes, uitgebracht in eigen beheer en op kleine labeltjes. Inclusief zijn muzikale hobby: het opnemen van cover-albums, waaronder een Beatles compilatie en een herinterpretatie van Lou Reeds Berlin.

Archief
  • € 10,00
  • € 10,00
  • € 12,50
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 3,00 servicekosten

Maar voor zijn nieuwe album Negative Boogie ging hij met backingband de studio in en heeft hij gelijk een groter label te pakken met Ba Da Bing Records. Een plaat vol heftig feedbackende gitaaruitbarstingen en psychotische vocalen oftewel rauwe bluespunk waar je kippenvel van krijgt. Denk The Velvet Underground meets The Oblivians met een vleugje Chrome Cranks. Voor de uit Omaha, Nebraska afkomstige David Nance is dit zijn eerste album dat in een studio is opgenomen. Gewapend met gitaren, koeienbellen, steel drums, vintage amps, Crazy Horse microfoons, een mellotron, en een rusteloze maar onvermoeibare ritme sectie bestaande uit Kevin Donahue en Tom May.

“Some songs were unused for half a decade, some songs were changed the day before recording and some songs were recycled and reinterpreted from the last album leftovers,” volgens de liedjesbrouwer zelf.

Black Monsoon
Twee vrouwen, één man, en een flinke hoeveelheid noise-grunge. Dat is Black Monsoon. Hun songs zijn opgebouwd uit snerende gitaren, sferische samenzang en beukende drums: logisch dat ze direct doorschoten als finalist van Clash of the Titans 2017 en datzelfde jaar en de festivalboekers in een rij stonden. Inspiratie halen zij uit bands als Sonic Youth, Blood Red Shoes en PJ Harvey.

 

Zijn muziek verdient meer aandacht: het is een heerlijk rauw, gevarieerd en oprecht album geworden.

Written in Music  in vier sterren recensie