vrijdag 2 februari 2018

DAVID NANCE

Support: with band

Presented by The Daily Indie

David Nance begaf zich tot nu toe onder de radar in het niche wereldje van underground psychedelische garagerock met een discografie dat bestond uit lo-fi tapes, uitgebracht in eigen beheer en op kleine labeltjes. Inclusief zijn muzikale hobby: het opnemen van cover-albums, waaronder een Beatles compilatie en een herinterpretatie van Lou Reeds Berlin.
Maar voor zijn nieuwe album Negative Boogie ging hij met backingband de studio in en heeft hij gelijk een groter label te pakken met Ba Da Bing Records. Een plaat vol heftig feedbackende gitaaruitbarstingen en psychotische vocalen oftewel rauwe bluespunk waar je kippenvel van krijgt. Denk The Velvet Underground meets The Oblivians met een vleugje Chrome Cranks.

indie Net bevestigd
Koop tickets
  • € 7,50
  • € 10,00
  • € 12,50
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Voor de uit Omaha, Nebraska afkomstige David Nance is dit zijn eerste album dat in een studio is opgenomen. Gewapend met gitaren, koeienbellen, steel drums, vintage amps, Crazy Horse microfoons, een mellotron, en een rusteloze maar onvermoeibare ritme sectie bestaande uit Kevin Donahue en Tom May.

Ze gingen bij zonsopgang de studio in en tegen middernacht waren er al 15 nummers opgenomen. Misschien is het zijn Midwestern-werkethiek, misschien is het gewoon hapsnap denken. Maar het is zeker bepalend voor het geluid van negatieve boogie.

“Some songs were unused for half a decade, some songs were changed the day before recording and some songs were recycled and reinterpreted from the last album leftovers,” volgens de liedjesbrouwer zelf.

OK

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze site gebruik van cookies.