donderdag 22 maart 2018

DANIEL DOCHERTY

De Glasgowse Daniel Docherty heeft zijn strepen weten te verdienen met muziek maken op straat. Daniel heeft lange tijd ervaring op kunnen door met zijn vrolijke, maar emotionele liedjes te spelen in parken, winkelcentra en de Schotse straten. Maar toen hij in 2016 ineens opdook bij Eurosonic Noorderslag ging het snel.

Archief

*incl € 2,50 servicekosten

Docherty werd getekend bij [PIAS] en hij speelde ineens voor een afgeladen Carré, alsof het niks is. Ondanks dit succes speelt de Singer Songwriter nog steeds graag op straat. “In elke nieuwe stad waar ik kom wil ik meteen de straat op, dit is de perfecte manier om mijn nieuwe liedjes te schrijven en ze meteen uit te proberen.” Zijn single ‘Hold Me’ is een goed voorbeeld van deze werkmethode. Ook met zijn virtuoze gitaarspel verdient hij alle lof, hier is duidelijk aan te horen dat John Martyn en Tommy Emmanuel grote invloeden zijn.

Judy Blank
Met de kleurrijk ingevulde pianonummers, waarin sterke melodieën en een krachtig, authentiek stemgeluid de toon zetten, maakt zij met een koffer vol nieuwe liedjes over klein geluk, Louisiana en je draai proberen te vinden in de wereld, prachtige albums. Ook blijken ze live goed te werken. Ze speelde al op North Sea Jazz, Pinkpop en Lowlands. Inmiddels is ze met haar muziek een iets andere weg ingeslagen. Gewapend met gitaar zet ze een andere sound neer dan voorheen. Veel van de liedjes zijn geïnspireerd door haar recente reizen naar Amerika.
Judy Blank werkt momenteel aan haar tweede album dat in 2018 uitkomt.

With an affecting, soulful voice and heartfelt lyrics, Docherty’s busking experience has really moulded him.

Subba-Cultcha over zijn show in Londen