DABKE NIGHT

Dabke: een oosterse volksdans als middelpunt en iedereen mag aanhaken

zaterdag 14 december 2019 8368

Tijdens de Dabke Night worden Arabische tradities, nieuwe gewoontes, culturen en stijlen gemixt en op het podium en de dansvloer gebracht.

Een ieder die er vorige edities bij was, zal eensgezind zijn: dit was écht de gezelligste avond van het jaar. Want ja, Dabke is een Arabische volksdans, maar de pracht van Dabke Night is dat het voor iedereen is. Het saamhorigheidsgevoel is dan ook ongekend! Nederlands’ fijnste wereld-dj’s zijn in ieder geval al uit de kast getrokken. Naast dansen (heel veel dansen) kun je proeven van heerlijke huisgemaakte Arabische mezzes in ons pop-up restaurant. Gegarandeerd naar huis met een grote glimlach!

Kaartjes in de voorverkoop zijn slechts 10 euro en verkrijgbaar tot aanvang van het evenement. Daarna zijn er nog voldoende tickets aan de deur verkrijgbaar! 

Wat is Dabke? Dabke is een moderne Levantijns-Arabische cirkeldans. Het wordt uitgevoerd in Palestina, Libanon, Jordanië, Irak en Syrië. Dabke combineert cirkeldans en line-dancing en wordt op grote schaal gedanst op bruiloften, festivals en belangrijke gelegenheden. Tijdens Dabke Nights zie je geoefende Dabke dansers het publiek opzwepen.

Arabische beats dabke oosterse dans wereldmuziek 18+
archief
  • Grote Zaal
  • 20:30
  • 20:30
Nieuwsbrief

PROGRAMMA

Live on stage: Wael Anton Eskeif
Door het spelen van authentieke en aanstekelijke oosterste muziek, laat hij je voelen alsof je op een Syrische bruiloft bent.

Live performance by Jenin Zafee /فرقه جنين لإحياء المناسبات & DJ Arab
Een spectaculair live optreden dat al je zintuigen prikkelt met veel energie, percussie en avontuurlijke geluiden.

DJ sessie: Matrub
DJ Matrub مطروب draait vanavond de beste Dabke & Arabische tunes uit het midden-oosten! Ongetwijfeld dat zijn muziek de energie tot ongekende hoogtes laat opbloeien.

Dabke workshop (start 21:00u)
Traditiegetrouw wordt de nacht begonnen met een korte inleidingsworkshop Dabke! Dus zelfs als je je nog nooit eerder gewaagd hebt aan Dabke zorgen wij dat we die voeten van je in beweging krijgen.

Syrisch Pop-up restaurant (20.30-23.00u)
De Syrische keuken staat bekend om de rijkheid in smaak en mooie kleuren. Tijdens de Dabke Night worden alle schatten uit de Syrische keuken verzameld voor een heerlijk buffet aangeboden tegen kleine prijzen zodat je alles kan proeven.

 

 

 

 

“ The rules are simple: grab a hand and lean into the dance of Dabke! “

– Dreaming of Syria