Dabke Night

De Arabische Dabke dans als middelpunt en iedereen mag aanhaken

vrijdag 7 juni 2019 8368

Tijdens de Dabke Night worden Arabische tradities, nieuwe gewoontes, culturen en stijlen gemixt en op het podium en de dansvloer gebracht.

Een ieder die er vorig jaar bij was, zal eensgezind zijn: dit was écht de gezelligste avond van het jaar. Want ja, Dabke is een Arabische volksdans, maar de pracht van Dabke Night is dat het voor iedereen is. Het saamhorigheidsgevoel is dan ook ongekend! Nederlands’ fijnste wereld-dj’s zijn in ieder geval al uit de kast getrokken. Naast dansen (heel veel dansen) kun je proeven van heerlijke huisgemaakte Arabische mezzes in ons pop-up restaurant. Gegarandeerd naar huis met een grote glimlach. Verwacht snel meer informatie over het programma voor de komende editie gehouden op vrijdag 7 juni!

Wat is Dabke?
Dabke is een moderne Levantijns-Arabische cirkeldans. Het wordt uitgevoerd in Palestina, Libanon, Jordanië, Irak en Syrië. Dabke combineert cirkeldans en line-dancing en wordt op grote schaal gedanst op bruiloften, festivals en belangrijke gelegenheden. Tijdens Dabke Nights zie je geoefende Dabke dansers het publiek opzwepen.

Arabische beats dabke oosterse dans wereldmuziek
archief
  • Grote Zaal
  • 20:30
  • 20:30
Nieuwsbrief

Live on stage: Rizan Said
Helemaal vanuit Syrië hebben we keyboard virtuoos Rizan Said deze avond op het podium. Als geen ander bespeeld hij het Arabische keyboard, resulterend in Dabke ritmes die de dansvloer in lichte laaie zetten. Grote kans dat je Rizan Said allang kent, hij is namelijk de voormalig toetsenist van Omar Souleyman. Zijn solo debuut album gaat onder de titel “King of Keyboard” en is het beste te omschrijven als een eclectische mix van rave, absurde beats en Arabische melodieën op steroïde. Alsof er een zandstorm uit de speakers knalt! Niet voor niets dat internationale media zoals The Gaurdian groot fan zijn, en we zijn 100% zeker van dat jij dat ook bent na deze Dabke Night!

DJ sessie: Matrub
DJ Matrub مطروب draait vanavond de beste Dabke & Arabische tunes uit het midden-oosten! Ongetwijfeld dat zijn muziek de energie tot ongekende hoogtes laat opbloeien.

Dabke workshop (start 21:00u)
Traditiegetrouw wordt de nacht begonnen met een korte inleidingsworkshop Dabke! Dus zelfs als je je nog nooit eerder gewaagd hebt aan Dabke zorgen wij dat we die voeten van je in beweging krijgen.

Syrisch Pop-up restaurant (20.30-23.00u)
De Syrische keuken staat bekend om de rijkheid in smaak en mooie kleuren. Tijdens de Dabke Night worden alle schatten uit de Syrische keuken verzameld voor een heerlijk buffet aangeboden tegen kleine prijzen zodat je alles kan proeven.

 

 

“ The rules are simple: grab a hand and lean into the dance of Dabke! “

– Dreams of Syria