Dabke Night

De Arabische Dabke dans als middelpunt en iedereen mag aanhaken

vrijdag 16 november 2018 8365

Tijdens de Dabke Night worden Arabische tradities, nieuwe gewoontes, culturen en stijlen gemixt en op het podium en de dansvloer gebracht. Naast een live optreden van een Syrische Dabke band, speelt de internationale DJ Matrub Arabische breaks & beats en geeft het team van Dreaming of Syria een mini-workshop Dabke dansen, zodat je de hele avond blend op de dansvloer.

Arabische beats dabke
archief
  • Grote Zaal
  • 20:00
  • 21:00
Nieuwsbrief

Wat is Dabke?
Dabke is een moderne Levantijns-Arabische cirkeldans. Het wordt uitgevoerd in Palestina, Libanon, Jordanië, Irak en Syrië. Dabke combineert cirkeldans en line-dancing en wordt op grote schaal gedanst op bruiloften, festivals en belangrijke gelegenheden. Tijdens Dabke Nights zie je geoefende Dabke dansers het publiek opzwepen. De basis van de dans is snel te leren. Nog geen ervaring met deze dans? Na één Dabke Night verlaat je de zaal als volleerd danser dankzij een korte workshop van de basisstappen, verzorgd door het team van Dreaming of Syria. Binnen mum van tijd ben je klaar voor elk aankomend Arabisch feestje en kan je de hele avond los. Speciaal voor de Dabke Night in Paard komt een internationale Dabke dansgroep een optreden geven. Reken maar dat ze je aansteken met het Dabke virus!

DJ-sets: Matrub & Prace
Matrub is het alter-ego van mps PILOT, een van Nederlands bekendste tropical/world djs en producers. Speciaal voor de Dabke Night draait DJ Matrub een Dabke set met de beste Arabische breaks en tunes. DJ Prace draait tot in de late uurtjes met de beste Arabische nummers en een frisse mix van muziekstijlen die je op de dansvloer houden.

Performance: Watan Dabke (BE)
Een live performance door een tienkoppige dabke dansgroup die je de liefde voor Dabke gaat bijbrengen.

Live concert
Wael Eskeif & band

/// Syrisch pop-up restaurant
Voor een klein prijs kun je genieten van heerlijke huisgemaakte Arabische mezze en zoetigheid om van te blijven smullen.