DABKE NIGHT

Dé nieuwe uitgaanshit

vrijdag 23 juni 2023 8380

Dabke Night is de afgelopen jaren dé nieuwe hit geweest in het uitgaansleven door heel Nederland! Misschien danste je afgelopen Lowlands wel mee in de Heinekentent. De populaire en energieke dabke dans uit het Midden-Oosten groeide dankzij Dabke Night uit tot een onmisbare trend in het nachtleven. Waar je ook vandaan komt, voor je het weet blend je met je nieuwe familie op de dansvloer. Elke Dabke Night start met een introductie op de dabke, die je zelfs zonder enige danservaring kan volgen. Je maakt het mee bij PAARD op vrijdag 23 juni!

archief
  • Grote Zaal
  • 20:00
  • 20:30
Nieuwsbrief

Dabke Night
20:30 – 02:00

Performance
Dabke workshop voor beginners
DJ’s & live band Shamzon
Midden-Oosters pop-up restaurant in de foyer

Live: Shamzon

SHAM is de naam voor de historische regio Syria. ZON betekent hoop. De live act SHAMZON maakt muziek vanuit de Arabische traditie, sprankelende, energieke en dansbare muziek. Dabke en arab- grooves, kreten vol emotie, prachtige klanken van de traditionele oud en aangezet met elektrische bas op een hypnotiserend ritme. Met de eigen producties van producer/ toetsenist Abdul Alrahim Alsaleh en covers van o.a. Omar Souleyman maakt Shamzon van alle shows een bijzonder feest. Je kunt denken aan klanken van artiesten zoals Rizan Said, Altin Gun en natuurlijk Omar Souleyman. Shamzon stond eerder o.a. op Zwarte Cross.

Over Dabke Night
Het begon allemaal in 2015, toen een groep Nederlandse en Arabische vrienden bedachten dat dabke een manier zou kunnen zijn om bruggen te bouwen tussen Europese en Arabische cultuur. Met behoud van de tradities, brachten zij de Dabke -een populaire dans uit het Midden-Oosten- naar de Nederlandse dansvloer. De Dabke Nights zijn inmiddels een begrip in Nederland.