CONWAY THE MACHINE

woensdag 27 maart 2024 2024

Pas na een bijna fatale schietpartij in 2012 vond Conway the Machine succes als muzikant. “A wig shot and my neck bled, I still became the best rapper alive on my death bed,” op een niet betere manier kan Conway the Machine zijn situatie verwoorden. Afkomstig uit Buffalo, New York, heeft deze rapper veel meegemaakt. Met zijn technische en duistere bars rapt hij over zijn ervaringen, variërend van trauma tot het harde straatleven in Buffalo en de worstelingen van succes. Hiermee werd hij een belangrijke speler in de underground hiphopscene van New York. Samen met zijn broer en collega-rapper Westside Gunn richtte de MC Griselda Records op, dat een belangrijk onderdeel werd van de heropleving van grimmige New Yorkse rap eind jaren 2010. Deze hiphop heavyweight staat op 27 maart 2024 in de Grote Zaal van PAARD!

hiphop underground
archief
  • €33,00 *
  • Kleine Zaal
  • 20:00
Nieuwsbrief

Samen met zijn broer Westside Gunn richtte Conway the Machine Griselda Records op in 2012. Later werd het label versterkt door hun neef Benny the Butcher. Griselda Records heeft een prominente invloed gehad op de Amerikaanse hiphopscene in de afgelopen jaren. In 2017 tekende Conway een deal met Eminem’s Shady Records. Onlangs heeft hij ook zijn eigen label, Drumwork, opgericht. 

Conway the Machine heeft tot nu toe een indrukwekkende carrière neergezet. In 2015 bracht de rapper zijn debuutalbum ‘The Devil’s Reject’ uit. Met zijn album ‘From King To A GOD’ bereikte hij in 2020 voor het eerst het mainstream hiphoppubliek. In 2022 volgde het veelgeprezen album ‘God Don’t Make Mistakes’. Consistentie is de beste manier om hem te omschrijven. Jaarlijks brengt Conway een cataloog van muziek uit, of het nu in de vorm is van een samenwerking of zijn eigen studioalbum. Gedurende zijn carrière is hij veel samenwerkingen aangegaan met hiphop producers The Alchemist en Daringer. 

Support: DJ Rockid

DJ Rockid, de turntablevirtuoos uit Zuid-Korea, begon op zijn 16e met dj’en. Al snel raakte hij in de ban van het “scratchen” en vertegenwoordigde hij Nederland op de DMC-wereldkampioenschappen. Hij heeft support verzorgd voor hiphopartiesten uit de jaren 90, waaronder DAS EFX, Digital Underground en Onyx. Daarnaast opende hij het optreden voor Grandmaster Flash in 2009 en 2017.