maandag 11 april 2022

CLANNAD

De naam Clannad zal bij veel muziekliefhebbers de harten sneller doen kloppen! De legendarische familieband, gevormd door de ‘Brennan-clan’ die ook Enya en Mocya Brennan voortbracht, behoort onbetwistbaar tot het erfgoed van de Ierse muziek. 11 april 2022 te zien in Amare!

folkierse balladesnew age
Koop tickets
  • Amare
  • 19:00
  • 20:00

Grote songs als de film-soundtrack ‘Harry’s Game’ en ‘I will find you’, zullen misschien een belletje laten rinkelen bij een aantal mensen. Net als ‘In A Lifetime’, dat de band in 1985 maakte met Bono van U2 en dat direct een wereldwijde hit werd. Het repertoire van Clannad heeft een onnavolgbare kracht en veelzijdigheid. Elementen van folk, folk rock, traditionele Ierse ballades en new age komen samen in een unieke blend. Een sound die je meesleept in de woestheid en melancholie van het landschap van Donegal, waar Clannad zijn roots heeft.

Na het overlijden van oprichter Padraig Duggan in 2016 heeft het overgebleven oorspronkelijke ‘founding quartet’ Moya, Ciaran en Pol Brennan en Noel Duggan versterking gekregen van Aisling en Paul, dochter en zoon van Moya Brennan. Clannad maakt muziek met tijdloze power en schoonheid, blijkend uit de nog immer mateloze populariteit die Clannad geniet.

"Binding all of their styles together was their glorious soaring lush harmonies that captivated this crowd, regardless of the genre of the song."

Kevin Cooper – UK Music Reviews