zondag 15 april 2018

CIARA SIDINE

WITH CONOR BRADY
In mei 2011 was ze er ineens, een nieuwe ster aan het Amerikaans-Ierse firmament: singer-songwriter Ciare Sidine. Haar debuutalbum Shadow Road Shining verraste kenners en buitenstaanders. Ze mengt alternatieve Amerikaanse country als vanzelfsprekend met Ierse melodielijnen. Haar literaire achtergrond staat garant voor prachtige, doorleefde teksten. Maar de echte grote verrassing zijn haar songs en de stem waarmee ze die ten gehore brengt: glashelder, haarzuiver en soepel, met precies dat beetje ‘snik’ erin om je weerloos van ontroering achter te laten. Nu is daar het nieuwe album Unbroken Line die opnieuw de klasse aangeeft van deze bijzondere zangeres. Ze wordt tijdens haar concerten begeleidt door gitarist Conor Brady, bekend van o.a. de Dublinse groep The Blades.

Archief

*incl € 2,50 servicekosten

Alternatieve Amerikaanse country is groot gemaakt door mensen als Johnny Cash, niet toevallig één van de grote idolen van Sidine. Het is toegankelijke, maar tegelijk pure en compromisloze muziek, die alle ruimte laat aan de persoonlijkheid van de artiest. Centraal staat het leven zelf, met alle ups en downs die het te bieden heeft. Ook in Nederland is het genre sterk in opkomst – denk aan mensen als Ilse De Lange en Tim Knol.

Met haar Ierse achtergrond voegt Ciara Sidine een stevige dosis muzikale magie toe aan haar muziek. Haar songs klinken als moderne klassiekers. Op haar album weet ze zich bovendien te omringen met topmuzikanten, mensen die eerder samenwerkten met grootheden als Van Morrison, Terence Trent D’Arby en The Waterboys.

In 2012 maakte zij indruk in het tv-programma Vrije Geluiden, waarin ze een aantal nummer speelde en een interview gaf over haar debuut album. Haar nieuwe album is ontvangen met veel positieve reacties. Zo schrijft music-that- needs-adtention: ‘’Naast veel americana getint werk krijgen we ook een heel andere kant van haar te horen in Watching the Dark, waarin ze zich manifesteert als een volleerd jazz zangeres’’. Op 15 april zal ze deze en vele andere prachtige nummers ten gehore brengen in Paard.

 

Americana with an unmistakably Celtic feel to its poetic lyrics and confident vocals.

UNCUT