zondag 23 december 2018

Fluister presents: CHRISTINE OTT – Lotte Mon Amour

Fluister x PAARD (Seated Concert)

Fluister X Paard: Fluister is een initiatief voor intense luistermuziek.
Christine Ott is een Franse componiste en pianiste. Zij kreeg vooral bekendheid door haar samenwerkingen met Yann Tiersen, Radiohead en Tindersticks. Christine Ott heeft zich gespecialiseerd in de ‘Ondes Martenot’. Een bijzonder instrument ontworpen door Maurice Martenot in 1918. De muziek van Ott is hierdoor al even wonderlijk als het instrument waarmee het gemaakt wordt. Het is deels Satie, maar door de onheilspellende elektronische klanken ook deels en onheilspellende soundtrack.

 

 

filmischinstrumentale new ageklassiekWe Are Public
Archief
  • € 15,00
  • Kleine zaal met zitplaatsen
  • 15:30
  • 16:00

*incl € 2,50 servicekosten

Met Lotte, mon amour brengt ze een hommage aan Lotte Reiniger, een pionier van de animatiefilm, die met licht en schaduw kleine meesterwerkjes maakte. De betoverende kracht van deze filmjuweeltjes komen volledig tot haar recht dankzij de delicate, feeërieke en soms onheilspellende klanken die Christine Ott creëert.

“Lotte, mon amour”, Fairy & Tales by Lotte Reiniger
A live soundtrack by Christine Ott, with Anne-Irène Kempf
Christine Ott : Piano & Ondes Martenot
Anne-Irène Kempf : Viola & Darbouka

The rise of classically trained artists who are developing their sounds with new technology and ideas is finally getting to a wider audience, and if your open to a bit of Classical Contemporary with an edge ‘Christine Ott’ should be on your list.

BackSeatMaffia

Dit vind je waarschijnlijk
ook leuk

vrijdag 6 september

PAARD VAN STAL

LET’S GO! De lekkerste garagerock, psych, indie en postpunk om het nieuwe concertseizoen te vieren...

Koop tickets
We (programmeur Henk Koolen en ik) hebben Paard van Stal in het leven geroepen allereerst om onze (vaste) bezoekers een cadeau te geven en op een feestelijke manier het nieuwe seizoen te openen. Maar ten tweede kunnen wij hier ons creatieve ei in kwijt en boeken we onze (nieuwe) favorieten uit onze twee lievelingsgenres: Wereldmuziek en Alternative. Black Flower bijvoorbeeld is een van m’n laatste ontdekkingen (en instant favoriet) en is eigenlijk een totale crossover van deze twee genres. Eva von der Assen,
Paard - Programmeur