vrijdag 8 september 2017

CHANSONS AU CHEVAL

WITH EDDY & LES VEDETTES & TESS ET LES MOUTONS

Paard presenteert: Chansons au Cheval. Hoe fataal was Edith Piaf voor Yves Montand, Georges Moustaki en Charles Aznavour? En wie was Mathilde voor Jacques Brel? Na het bejubelde Chanson. Une Belle Histoire, met schrijver Bart Van Loo, komt Eddy et les Vedettes met een volledig nieuw chansonprogramma naar Paard. Ze nemen Tess et les Moutons, dé Franse chansonband van Den Haag, met zich mee.

Tijdschema:
20.00: Tess et les Moutons
21.15: Eddy et les Vedettes

Archief
  • € 20,00
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

De muziek van les grandes dames
Juliette Gréco, Edith Piaf, Françoise Hardy, Jane Birkin en andere Brigitte Bardots deden als onweerstaanbare femmes fatales niet alleen ontelbare harten op hol slaan. Ze betoverden ook hun mannelijke collega’s. Chansons Fatales brengt les petites histoires des grandes dames. Hierbij vervallen ‘Les Eddy’s’ niet in sensatiezucht, maar presenteren ze zwoele chansons van de bovenste plank. En om al die hartstocht extra opwinding in te blazen, wordt de band uitgebreid met een blazerssectie hors catégorie. Naar aanleiding van deze tournee verschijnt ook de tweede CD van Eddy et les Vedettes, met als titel, u raadt het al, Chansons Fatales.

Chansons voor wie geen Frans spreekt
De Haagse band Tess et les Moutons releaset op 1 juni Chansons pour non-francophones, een EP vol tweetalige chansonklassiekers voor hen die de Franse taal niet machtig zijn. Daarop hoor je Wim Sonneveld tegenover Jean Ferrat, Eva Cassidy tegenover Yves Montand en Benny Neyman tegenover Jacquel Brel. En dat is slechts het topje van de ijsberg: ook Frank Sinatra, Herman Brood, Elvis Presley, André Hazes en Billie Holiday coverden Franse chansons. Gebracht met kleinkunstige emotie, maar met de attitude en energie van een rockband, zorgen Tess et les Moutons ervoor dat het chansongenre niet wegzakt in vergetelheid. De band speelde eerder al op Sniester, Lucy’s Wijsje en als voorprogramma van Gregory Page.

Paard over CHANSONS AU CHEVAL

Met de zomer nog in de bol dompel ik me graag een avond onder in de francofonie van Eddy & Les Vedettes en Tess & Les Moutons. Melancholie, vrolijkheid en tristesse tegelijkertijd. Henk Koolen,
Paard - Programmeur
In Frank Mercelis schuilt net zo goed een France Gall als een Jacques Brel en een Charles Aznavour.

Trouw

Dit vind je waarschijnlijk
ook leuk

vrijdag 31 augustus

PAARD VAN STAL

met o.a. Canshaker Pi, Modern English en Mauskovic Dance Band...

Koop tickets
Als jij een optreden van Mauskovic Dance Band aan je voorbij kunt laten gaan zónder ook maar 1 x met je heupen te wiegen….dan ben je een ijskonijn en wil ik je niet kennen! Deze jongens uit Amsterdam brengen het zelfbenoemde genre ‘afro-caribbean spacedisco’ en dat is net zo onweerstaanbaar swingend als het klinkt. Eva von der Assen,
Paard - Programmeur