donderdag 31 mei 2018

CAUSES

De Nederlandse indiepopband Causes scoorde een grote hit met hun debuut single Teach Me How To Dance With You in 2015 en dat zorgde voor de grote doorbraak. De hit vroeg natuurlijk om een opvolger en daar gaven ze dan ook gehoor aan in oktober 2017, toen Fall From Glory werd gereleased. Een melancholische en sfeervolle song, zoals je gewend bent van de band, en een veelbelovend voorproefje van het nieuwe album dat dit jaar uit komt.

 

Archief
  • € 17,50
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

De Engelse singer-songwriter Rupert Blackman verhuisde van Londen naar Utrecht om te studeren aan het conservatorium. Op zoek naar bandleden, hing hij een briefje op het prikbord van de school. Een goede move, want toen hij in contact kwam met gitarist Jan Schröder, drummer Simon Boeing-Messing en bassist Robert Pronk was Causes geboren. Het ging razendsnel toen Teach Me How To Dance With You een enorme hit werd en sindsdien spelen ze op festivals als Pinkpop, Lowlands, Concert At Sea en toerden ze veelvoudig langs uitverkochte zalen in zowel binnen- als buitenland, en op 31 mei bij ons in Paard!

Support: Emil Landman
Singer-songwriter Emil Landman staat bekend om zijn warme en kalme stem. Hij jaagt het avontuur na tijdens zijn schrijfproces, en dat hoor je terug. Zijn subtiele gitaarliedjes vertellen allemaal een bijzonder verhaal. Voor zijn laatste 2 platen ging hij naar een afgelegen eiland in Noorwegen, waar het een deel van het jaar licht is, en deel van het jaar donker. En zo kwamen ‘Vinter & Sommer’ tot stand. Zal Emil zijn nieuwste project gaan spelen voor Causes het podium betreedt? Wij zijn heel benieuwd!

Ik denk dat het onmogelijk is om een liedje te schrijven zonder er een stukje van jezelf in te leggen.

Rupert Blackman