CATHERINE GRAINDORGE + JESSICA MOSS

Double Bill

zondag 12 mei 2024 2024

Op zondag 12 mei 2024 slaan Catherine Graindorge en Jessica Moss de handen in één voor een double bill show in PAARD. Ze toveren de Klein Zaal om tot een magische omgeving met hun prachtige klanken.

Met Double Bill paren wij twee acts waarvan wij denken dat er een muzikale match is. Twee hoofdacts, dubbel zo veel ontdekken, dubbel plezier. 

Voor liefhebbers van Nick Cave, Nils Frahm, Hauschka avant garde psychedelic soundscape
archief
  • Kleine Zaal
  • 15:30
  • 16:00
Nieuwsbrief

Catherine Graindorge
Bekend om haar samenwerkingen met artiesten als Iggy Pop, John Parish of Nick Cave, brengt violiste Catherine Graindorge op 26 april haar nieuwe soloalbum “Songs For The Dead” uit op het tak:til label (Gliterbeat). Met als uitgangspunt Allen Ginsbergs gedicht “A Dream Record”, waarin hij verhaalt over een droomontmoeting met zijn overleden vriendin Joan Burroughs, en de mythe van Orpheus die Eurydice terug wilde brengen naar de levenden, weeft Catherine een intens muzikaal verhaal, gevangen tussen licht en schaduw, angst en hoop, lyriek en introspectie. Ter begeleiding van haar gevoelige, getextureerde strijkers, altijd aangrijpend, nodigt Catherine de diepe, vleesgeworden stem van Simon Huw Jones (And Also The Trees), Cyrille de Haes op (contrabas) en de delicate piano van Simon Ho uit. Ergens tussen ambient, rock en neoklassiek vervolgt de muziek op dit nieuwe opus zijn eigenzinnige, betoverende traject.
Bezetting:
Catherine Graindorge: viool, altviool, vocalen
Simon Huw Jones: vocalen
Simon Ho: toetsen, harmonium
Cyrille de Haes: bas, contrabas

Jessica Moss
Een violiste die integraal onderdeel van de ondergrondse en onafhankelijke muziekscene van Montréal is. Sinds de oprichting maakt ze deel uit van de Constellation Records-familie en is ze het best bekend als vast lid van Silver Mt Zion. Ze was ook een van de oprichters van Black Ox Orkestar, heeft een lange creatieve geschiedenis met Carla Bozulich, en speelde een belangrijke rol op de albums van Vic Chestnutt op het label.
Ze heeft uitgebreid samengewerkt met de in New York gevestigde filmmaker Jem Cohen en zijn Gravity Hill-project, samen met Guy Picciotto (Fugazi), Jim White (Dirty Three, Xylouris White) en Matana Roberts, onder anderen.