vrijdag 9 februari 2018

BROEDERLIEFDE

Poke

Informatie over toegestane leeftijd: Bij concerten geldt een minimum leeftijd van 16 jaar; bezoekers tot 16 jaar kunnen echter wel toegang krijgen tot concerten in het Paard mits er begeleiding is van een volwassene boven de 18 jaar. Neem je ID mee (ook al ben je onder de 16). 

Met hits als Jungle en Mi No Lob weten Sjaf, Mella, Jerr, Edson en Emms oftewel Broederliefde tegenwoordig hele stadions uit hun dak te laten gaan. Hun succes is grotendeels te danken aan het enthousiasme van de jongens. Het plezier spat er bij elke show weer vanaf en daarmee weten ze binnen en buitenland volledig in te pakken.

Archief

*incl € 2,50 servicekosten

Broederliefde begon als tienkoppige vriendengroep met een vaste basis op hun pleintje achter het Sparta stadion in Rotterdam, waar ook de eerste ideeën werden uitgewerkt. Met hun eerste mixtape bouwde Broederliefde in razend tempo een fanbase op. Er werd een samenwerking aangegaan met label Top Notch, waar inmiddels als 3 platen op zijn uitgebracht, waarbij het laatste album, deel 2 van ‘Hard Work Pays Off’ platina werd. Tegenwoordig verbreken ze met ruim 175 miljoen streams op alleen al Spotify alle records in het land.

Afgelopen april kwam een lang gekoesterde droom uit, een concert in het uitverkochte Sparta stadion. Juist, op de plek waar het een paar jaar geleden allemaal begon. Nu komen ze met nieuwe singles en dus ook een nieuwe clubtour. Waarbij het Paard weer een van de favorieten is.

Poke
Hij is geboren in Suriname maar kwam al snel naar Nederland. Hij begon met Surinaamse rap, maar heeft inmiddels de switch naar Nederlandstalige rap gemaakt: “Ik zag dat Surinaams hot was, maar het is ook hot als iedereen mijn tracks kan verstaan.” Je kunt zijn muziek omschrijven als een aparte stijl, maar daar is Poke juist blij mee. Hij zag dat veel artiesten in de industrie hetzelfde doen en wil zich daarvan graag onderscheiden: “Ik ben blij dat ik mijn eigen ding doe.”

Ze rappen zich flexibel en vol zelfvertrouwen door hun materiaal in een grootse show. Tracks als We Zijn er Gewoon, Hard Work Pays Off en Insteigen zetten de tijdelijke vloer in Het Kasteel in z’n geheel in een golfbeweging.

NRC