BOB WAYNE

Verhalende country voorzien van een rauwe stem, gemixt met rockabilly

donderdag 15 mei 2014 8352

Totaal zonder enige hulp begon deze Amerikaan zijn carriere. Hij had niks in zijn bezit, afgezien van zijn talent in het vertolken van zijn eigen ervaringen in veelal vrolijk getinte country & rockabilly songs. Zijn dromen en intuïtie volgend, vertrok hij als start van zijn muzikantenbestaan van het noordwesten van de Verenigde Staten naar Nashville, de thuisbasis van de countrymuziek.

Alternative
archief
  • Kleine zaal
  • 17:30
  • 18:00
Nieuwsbrief

Bob Wayne is een man die gemaakt is voor een bestaan als muzikant. ‘I’ve always known I wanted to be on the road, no matter what’. Toen hij nog niet zo lang in Nashville woonde, begon hij zichzelf de muziekindustrie in te werken als gitaartechnicus van Hank III, de kleinzoon van de legendarische Hank Williams, een van zijn grootste voorbeelden.

Zijn wispelturige en –op zijn zachtst gezegd- eigenaardige persoonlijkheid heeft er zijn hele leven lang voor gezorgd dat hij in de meest vreemde situaties terecht komt. Hij weet het echter zo te spelen dat hij hier vervolgens heel veel inspiratie voor zijn songs uit haalt en er stukje bij beetje alleen maar beter, bekender en beruchter door wordt.

Het volgende album zit er al weer aan te komen. Hij tourt daarom nu met zijn eigen muziek en band de hele wereld rond en ook Paard van Troje valt ten prooi aan zijn rauwe, maar -op zijn eigen manier- zeer charmante manier van optreden.