zaterdag 23 februari 2019

BLACKBIRD

Pyke

Rauwe, vintage gitaarsounds en filmische western strijkers worden gecombineerd met een stem waarin folk en soul doorklinken, en die in de verte doet denken aan Nancy Sinatra. Blackbird schrijft liedjes die gaan over het vieren van het leven, keuzestress, de zoektocht naar geluk en vrijheid en hoe we daar soms in verdwalen. Nostalgische songs om tijdens een mooie zomernacht op door te dansen en de volgende ochtend het eerste vliegtuig naar een ver oord te nemen, of om keihard in je cabrio te draaien met je haren in de wind op weg naar de zee. Maar 23 februari brengen deze songs je gewoon naar het Paard.

Klinkt als Joni Mitchell, Crosby Stills & Nash, First Aid KitfolkSoul
Archief

*incl € 2,50 servicekosten

Beïnvloed door artiesten als Joni Mitchell, Crosby Stills & Nash, First Aid Kit en John Mayer schreef Blackbird haar eerste nummers op een akoestische gitaar in Berlijn. En tijdens een reis naar LA en New York ontstond er nieuwe inspiratie die leidde tot haar onstuimige en spannende debuut. Ondertussen is haar eerste EP ‘’One Of The Wild Ones’’ gereleased en heeft zij al een show op o.a. Pinkpop op haar naam staan, wij zijn benieuwd!

Pyke (Pijke de Grood) is een Nederlandse songwriter met een krachtige stem en karakteristieke nummers; van catchy refreintjes tot psychedelische interludes. De songwriter heeft al twee keer op Sniester festival gestaan waar hij een goede indruk maakte op het Haagse publiek. Pyke heeft niet meer dan een gitaar nodig om zijn folk/pop sterk en krachtig over te brengen naar het Paard publiek. Opener van de avond, dus kom op tijd.

“Een waanzinnige zangeres en geweldige songwriter.” “Tering, dat klinkt goed zeg.”

– Douwe Bob