BLACK SOIL PRESENTS FRESKU

woensdag 13 december 2023 2023

Fresku is het levende voorbeeld van “Nee heb je, ja kun je krijgen”. In 2008 bracht Fresku het nummer Brief aan Kees uit, dit nummer was een kritische blik op de hip hop scene uit die tijd. Kees de Koning, oprichter van platenlabel Top Notch, antwoorde met een contract onder het label. Op 13 december staat deze ras-entertainer in PAARD.

Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met Filmhuis Den Haag en Black Soil Film Festival. Black Soil is een filmfestival dat de Afrikaanse diaspora viert, die het hart vormt van de opkomende zwarte Europese kunstbeweging NU! Ze belichten films die zowel de oorsprong als het resultaat zijn van de zwarte cultuur en alles daartussenin.

archief
  • Kleine Zaal
  • 21:00
Nieuwsbrief

Voor deze avond zijn normale concert tickets en combitickets te verkrijgen. Met een combiticket, krijg je toegang tot zowel het concert in PAARD als de filmvertoning en het gesprek met Fresku voorafgaand aan het concert in Het Filmhuis. 

Ze beklimmen de hitlijsten, de festivalpodia, en voor één keer het podium van Het Filmhuis: Fresku en Teemong. Deze spraakmakende mannen, misschien wel de meest uitgesproken in de hiphopscene, ploffen eenmalig neer om fans te voorzien van film, muziek en hun ongezouten mening. Deels nog niet eerder vertoond, deels die shit waar je toch al geen genoeg van kon krijgen.

Fresku (aka Gino Pietermaai aka Willy Keurig) staat er, naast zijn muziek waarmee hij menig hitlijst domineert, om bekend zijn mening niet onder stoelen of banken te steken. Vaak wordt hij hierin vergezeld door de filmmaker Teemong, die door zijn complete anonimiteit misschien wel de meest mysterieuze man in hiphop is. Bij iedereen van de scene in het vizier, maar nooit in beeld. Samen te gast bij Filmhuis Den Haag, met Teemong in spirit.

Een soort zomergasten in de winter. Minder zomer, meer heat.