dinsdag 15 mei 2018

BLACK MILK

Deze avond is een genot voor wie de gloriedagen en intelligente hiphop van artiesten als Mos Def, Common en Pharoahe Monch mist. De Morgen plaatste het meest recente album ‘Fever’ in 10 beste platen van de week. De uit Detroit afkomstige rapper was  al verantwoordelijk voor één van de best geproduceerde albums en één van de betere underground albums die de hiphop kent.

 

 

Archief
  • € 20,00
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Black Milk hoef je niet meer op te schuimen: een zwoel en soulvol geluid, smooth beatmaking en een dikke rij ongelofelijke bangers pompt hij er zonder moeite zelf uit. Inventieve hiphop met hoofdletter I. Curtis Cross, zoals de artiest echt heet, wordt vaak in één adem genoemd met J. Dilla en produceerde beats voor Slum Village – om maar even wat grote namen te noemen. Zijn samples komen uit onverwachte hoek en live-instrumentatie gebruikt hij in complexe songstructuren; desalniettemin blijft het onwijs dansbaar. De kenner zal dan ook ongetwijfeld weten dat hij dit niet mag missen, zeker niet nu zijn nieuwste en 6e (!!!) album ‘Fever’ uit is.

“His work has consistently earned the Slum Village associate respect within the hip-hop world.”- **** The Guardian     
“All of Black Milk’s beats are cinematic experiences, but few have been as inviting and nurturing for the soul as “Will Remain.” – DjBooth over Will Remain, song op ‘Fever’.

Support: DJ Rockid b2b Fanatic

Wat????? DJ Rockid & Fanatic weer samen achter de draaitafels? Jarenlang hebben deze twee dj’s samen dansvloeren doen trillen met hun skills achter de wheels of steel. Sterker nog, het was dj Fanatic die Rockid leerde dj’en in 1996. Fanatic, die hiphop-fanaat die altijd de juiste ingrediënten vindt om de dansvloer vol te krijgen en te houden. Zijn energie is besmettelijk, hij zegt zelf altijd mee te feesten. En Rockid is geen plaatjesdraaier maar een muzikant. Zijn draaitafels zijn z’n instrumenten en met backspins, scratches en eigen beats gaat de crowd altijd los.
‘The Student & The Master’ reunited achter de wheels of steel op 15 mei.

Black Milk’s flow is precise, he manages to tell a clear story without allowing the track to slip into a spoken word piece, and from the title to the final word, there is a fine grip of wordplay.

DJ Booth

Dit vind je waarschijnlijk
ook leuk

vrijdag 31 augustus

PAARD VAN STAL

met o.a. Canshaker Pi, Modern English en Mauskovic Dance Band...

Koop tickets
Als jij een optreden van Mauskovic Dance Band aan je voorbij kunt laten gaan zónder ook maar 1 x met je heupen te wiegen….dan ben je een ijskonijn en wil ik je niet kennen! Deze jongens uit Amsterdam brengen het zelfbenoemde genre ‘afro-caribbean spacedisco’ en dat is net zo onweerstaanbaar swingend als het klinkt. Eva von der Assen,
Paard - Programmeur