woensdag 27 maart 2019

BLACK BOX REVELATION

In het rijtje: het plezantste dat onze zuiderburen te bieden hebben, Black Box Revelation! Deze Belgische garagerockers, door The New York Times eerder vergeleken met The Rolling Stones, zagen we in 2016 al op de Paard-bühnes in het voorprogramma van Seasick Steve. Dit keer bestijgen de heren het podium zelf als hoofdact. En terecht, natuurlijk: de band is volwassen geworden en verkoopt in eigen land al lang en breed de AB uit.

Klinkt als Neil Young, Arctic Monkeys, Bluesgaragepsychedelischrock
Archief

*incl € 2,50 servicekosten

In 2018 kwam hun nieuwste album ‘Tattooed Smiles’ uit. De plaat werd door de Belgische pers met open armen ontvangen: zo kregen ze een dikke vier sterren-recensie van De Morgen. De klanken in deze songs veranderen wat vaker van kleur dan we gewend waren; zo mixen pop en indie zich nu aangenaam op het Black Box Revelation-palet. No worries: fans van het eerste uur komen bij optredens nog flink aan hun trekken met de onvervalste bluesrock meets Britse invasie-sound.

Het eveneens Belgische Ratmosphere speelt deze avond in het voorprogramma! Fans van Connan Mockasin en LA PRIEST zullen veel plezier beleven aan hun duistere synths, wavy gitaren en psychedelische uitbarstingen. Bekijk alvast hun video Snowy Nostrils en kom in the mood.

''Hun jeugdige speelplezier is nog springlevend, maar nu eveneens aangekleed door ervaring, twijfels, verlangen en eindigheid.''

– Eva Vanderstricht voor Dansendeberen.be