BASSBALL

Keihard losgaan op Drum & Bass.

vrijdag 20 mei 2016 8358

BASSBALL / DRUM & BASS Op deze avond schudden we iedereen wakker met keiharde Drum & Bass in het Paard van Troje! Bassball is terug van weggeweest en heeft een gruwelijke line-up voor jullie neergezet! De volgende heren zullen de avond vullen met dikke Drum & Bass tunes!

Dance
archief
  • Kleine zaal
  • 21:00
  • 21:00
Nieuwsbrief

LINE UP
JAYDAN (UK) / EDIT (UK) / A-FLEX (NL) / PITCH (NL) / ZARDOZ (NL)
TOMRAIDER (NL) / NELENS (NL) / HOSTED BY: MC DART (NL)

JAYDAN (UK)
De headliner van Bassball is de Jump’up Drum and Bass legende JAYDAN!
Jaydan speelt al 15 jaar alle stijlen, maar brak in 2009 echt door met zijn solo EP “The Driller Killer” op Ganja Recordings. Sindsdien heeft hij meerder succesvolle tracks gemaakt die massaal werden gespeeld door alle top DJ’s uit de industrie zoals DJ Hype op Kiss FM, Grooverider & Fabio op BBC Radio 1 en Crissy Criss op BBC1xtra.

Jaydan zit nu bij het grote Innovation Artist Management en runt daarnaast zijn eigen platenlabel Smokin Riddims. Hij speelt regelmatig in de UK, maar hij doet ook shows in een reeks van andere landen waaronder België, Nederland, Polen, Canada, Frankrijk, Oostenrijk, Portugal, Spanje en Duitsland. Jaydan is ongetwijfeld een van de beste Jump’up DJ’s van de wereld en hij zal dan ook op deze avond met zijn 3 decks sets de zaal opblazen!

EDIT (UK)
Edit, born and raised in London, was een regular DJ op de Londense Originuk.et. Verder heeft hij ook gespeeld in de UK, Nederland, België, Spanje en Bulgarije. Edit geeft zijn liefde voor Drum and Bass en Jungle voort door feesten te organiseren in Amsterdam zoals DnBXL. Bassball is samen met Pitch zijn nieuwe project waar hij Drum and Bass nu ook naar Den Haag zal brengen.

A-FLEX (NL)
A-Flex kan ondertussen al gezien worden als een rot in het vak. Met ruim 10 jaar ervaring, van het opwarmen voor LTJ Bukem tot het afsluiten van festivalstages, is hij in staat om het publiek van a-z mee te nemen op een rollercoaster door Drum and Bass. Als mede-oprichter van Champion Sound en de LBC (en als oudgediende van Bassball) was hij een graag geziene resident door heel Nederland. De afgelopen jaren is hij samen met zijn partner in crime Jeroen flink naam aan het maken als NCT, met optredens door binnen -en buitenland en releases op de grote labels. Voor Bassball komt hij weer een keertje terug als A-Flex, just like the good old days.

PITCH (NL)
Het is alweer 10 jaar geleden dat Pitch zijn eerste Drum and Bass set draaide in het Paard van Troje. Na vele sets te hebben gedraaid op toonaangevende feesten zoals Innovation in the Dam, Innovation Spring Break, Cheeky Monday en Haagenbasz keert Pitch terug naar zijn roots waar het dus allemaal begon. Met zijn UK-style tune selectie is het zeker dat de hele zaal uit zijn dak gaat. Met dubbel drops en heavy bass tunes zijn de sets van Pitch knallers van begin tot eind.

ZARDOZ (NL)
Zardoz, een gepassioneerde DnB head van Nederlandse bodem is altijd actief bezig met het scouten van de scene om zijn mixes te voorzien van DnB met grote variatie. Zardoz draait snel, energiek en met lef. Jump’up DnB gecombineerd met Neuro en Reggae invloeden! Recent actief op events als WopWop, Basspark, Bassfaced en Intense. Check deze gast dus!

TOMRAIDER (NL)
Passie en liefde voor Drum and Bass, dat heeft Tomraider. Na het horen van het legendarische album “Hold Your Color” in 2005 was hij verslaafd. In 2012 begon hij met draaien van voornamelijk Jump’up. Veel energie, vette basslines en rollende drums is zijn stijl. Back 2 back met Nelens gaat het dak er gegarandeerd af!

NELENS (NL)
Nelens is begonnen in de dubstep scene, maar is vervolgens al vrij snel overgestapt naar Drum and Bass. Met zijn voorliefde voor duistere beats, rollende bass-lines en veel trommels, heeft Nelens met zijn vinylsets het lokale publiek menig maal los laten gaan. Deze keer mag hij als eerste het podium betreden van de allereerste editie van Bassball in Den Haag met zijn trouwste collega in de scene, niemand minder dan Tomraider!

HOST: MC DART (NL)
Deze Nederlandse Drum and Bass en Dubstep MC is al jaren op de top van de Nederlandse DnB scène. Hij speelde samen met bijna alle grote spelers in de scène, landelijk en in het buitenland! MC Dart host o.a Subway en PRSPCT en keert nu weer terug bij Bassball, waar hij jaren geleden als resident begon. DnB of UKG, it’s all good.