BAND OF HORSES

dinsdag 25 juni 2019 2019

Een match made in heaven: de Amerikaanse Band of Horses staat eindelijk in het PAARD. De indie-rock band uit Seattle heeft inmiddels 5 studio albums op zak, waarvan de bekendste ‘Infinite Arms’ in 2010 een Grammy nominatie ontving. Die plaat stond vol met prachtige en slepende slow burners die gemaakt leken om door voltallige festivalweides meegezongen te worden. Band of Horses is geknipt om een zaal helemaal met zich mee te slepen door diepste en stilste dalen, om vervolgens de hoogste en meest euforische pieken in te schieten. Een optreden om mee te maken dus, 25 juni in het PAARD!

americana indie-rock rock
archief
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

Band of Horses begon aandacht te trekken in 2005 toen de band opende voor Iron & Wine ; ze werden gespot door de platenlabel Sub Pop (bekend van o.a. Nirvana en The Shins). Ook de film en tv-wereld smult van hun muziek. Hun bekendste nummer ‘The Funeral’ heeft op de achtergrond van tal van verschillende series en films gedraaid. Maar ook hun andere nummers  zoals  ‘No one’s gonna love you’ en ‘Casual Party’ zijn erg populaire op de buis, van How I Met Your Mother tot Vampire Diaries.

Support: LION
Een rauwe stem, raggende gitaren en hele catchy rock tunes. Dat is de formule van de blonde LION. Hiermee staat ze al op the Great Escape en zal ze ook de gehele UK & Europa tour de support voor Band Of Horses verzorgen. Op 25 juni warmt ze dan ook het Paard op voor de mannen, en dat wordt al een show op zich.

“ Ook ‘The Great Salt Lake’ klonk als een grote roman – eentje waarin de wonde geheeld is, maar het korstje blijft kietelen. En ‘Compliments’ was tragische schoonheid. “

Jeroen Maris voor Humo.be over het optreden van Band of Horses op Pukkelpop 2017