BAARDVADER + KOMATSU + SUPERSONIC BLUES

donderdag 16 mei 2024 2024

Op donderdag 16 mei 2024 presenteert Baardvader een nieuw album in PAARD! Samen met Komatsu en Supersonic Blues, maken ze de Kleine Zaal onveilig met hun harde rock geluiden!

heavy metal rock
archief
  • Kleine Zaal
  • 19:00
  • 20:00
Nieuwsbrief

Baardvader
Een fuzzrock trio geïnspireerd door bands uit de jaren 70 en 90, vermengd met stonerelementen. Een vertrouwd maar uniek geluid dat op een moderne manier wordt gepresenteerd. Ontstaan uit verschillende bands, keert Baardvader terug naar de essentie van rock door nieuwe energie aan het genre toe te voegen.
Definitief gevormd in het begin van 2019 na jarenlang spelen in verschillende bands. Baardvader schreef en nam hun titelloze debuut op in de lente en zomer van 2019 en maakte de laatste aanpassingen aan het album geduren de de rest van het jaar. ‘Baardvader’ werd uitgebracht op 31 januari 2020 en werd gevolgd door een kleine clubtour in de twee maanden na de release, die vroegtijdig werd afgebroken vanwege de Covid-19-pandemie.
Kort na het begin van de pandemie begon de band naar de toekomst te kijken. Tijdens de twee jaar durende onderbreking schreef en nam de band hun tweede album ‘Foolish Fires’ op, waarbij ze de laatste fasen van de opname voltooiden in het begin van 2022. Eindelijk, na twee jaar werk, werd ‘Foolish Fires’ eind 2022 uitgebracht. Na de release speelde de band clubshows als onderdeel van het Popronde-festival in 2022, gevolgd door clubshows gedurende 2023.

 

Komatsu
Een superzware rockband uit Eindhoven, de rockhoofdstad van Nederland. Hun muziek is een mix van sludge, stonerrock en metal. Komatsu wordt geprezen om hun live optredens. De pers schrijft: “Een Komatsu-show laat de grond trillen en trekt je aandacht van begin tot eind. Het is echt een oorgasme voor de geoefende luisteraar. Bij een liveshow grijpt Komatsu je bij de keel en laat niet meer los.” en “Deze platwalsmachine met haar bulldozerrots zal Europa en andere continenten moeiteloos veroveren!”.

Supersonic Blues
Drie maten die heavy, fuzzed-out, psyched-up, blues-based rock n’ soul ten gehore brengen. SUPERSONIC BLUES is geen onbekende in de gruizige undergroundscene van Den Haag en heeft een ongezonde obsessie met het diggen naar die ene obscure zeldzaamheid uit de jaren 60/70. Toch schuwen deze jongens een 21e-eeuwse dystopische boogie niet! Voor fans van Cream, Blue Cheer, Taste, Grand Funk, Sabbath en de Hendrix Experience.
Genre: Heavy, fuzzed-out dad rock.

Supersonic Blues is:
– Timothy Aarbodem (gitaar/zang)
– Lennart Jansen (drums)
– Jason van den Bergh (bas)