zaterdag 26 november 2022

SYMPHONIC JUNCTION: RESIDENTIE ORKEST feat. ANNEKE VAN GIERSBERGEN

Op 26 november gaan Anneke van Giersbergen en Het Residentie Orkest een unieke samenwerking aan in PAARD.  Zangeres Anneke van Giersbergen heeft een van de meest veelzijdige stemmen van Nederland, krachtig én kwetsbaar. Ze werd bekend als frontvrouw van The Gathering, maar inmiddels heeft ze al vele jaren een succesvolle solocarrière. Dat ze een muzikale kameleon is, blijkt uit de samenwerkingen met artiesten als Devin Townsend, de IJslandse folkgroep Árstíðir, Within Temptation en BLØF. Daarnaast horen miljoenen mensen al jaren haar als stem in de Efteling-attractie Baron 1898.

Klinkt als The Gathering, Stream of Passion, Anathemahard rockklassiekWe Are Public
Koop tickets
  • € 32,50
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:30

*incl € 2,50 servicekosten

2019 stond in het teken van Anneke’s 25-jarig artiestenjubileum. Ze vierde dit met twee uitverkochte shows in de Effenaar, in haar eigen Eindhoven. In dat jaar werd Anneke bovendien onderscheiden met de Buma ROCKS! Export Award als erkenning en waardering voor haar succes in het buitenland. Begin 2021 verscheen haar openhartige soloalbum The Darkest Skies Are The Brightest. In najaar 2021 deed Anneke mee aan het populaire televisieprogramma Beste Zangers, waarin ze veel indruk maakte. Nu betreedt ze de bühne via een samenwerking met het Residentie Orkest. Haar liedjes door de tijd heen worden op deze avond op een spectaculaire en emotionele wijze overgebracht.

If you like Anneke's voice (who doesn't you may think ...) and a mix of rock, metal, prog rock and classical music then this is almost a must

Backgroundmagazine.nl