Fotograaf: Thomas Huisman
zaterdag 26 februari 2022

AMSTERDAM KLEZMER BAND

CORONA UPDATE 25/2: Dit event is te bezoeken zonder coronatoegangsbewijs (qr-code) of negatief testbewijs en is zonder 1.5-meter of mondkapje.

Dit is een show die verplaatst is vanuit mei 2021. Ticketkopers hebben bericht ontvangen! Vragen? Mail naar [email protected] 

Feest in d-mineur! Op 26 februari 2022 mogen wij onze vrienden van Amsterdam Klezmer Band dan eindelijk verwelkomen. De band speelt sinds 1996 wereldmuziek van het hoogste niveau. Het zevental begon hun carrière met muziek die zijn oorsprong kent in de Jiddische feestmuziek.

Inmiddels heeft het gezelschap rond klezmer-kenner Alec Kopyt veel meer stijlen onder de vingers en stond de band op festivals als North Sea Jazz, Lowlands en Sziget. Een ding staat vast; Amsterdam Klezmer Band is in staat om elke tent op zijn kop te zetten. Feest dus!

Er zijn nog tickets beschikbaar!
balkanklezmerwereldmuziek
Archief
  • € 18,50
  • Kleine Zaal
  • 19:00
  • 19:00

*incl € 2,50 servicekosten

Het laatste wapenfeit van Amsterdam Klezmer Band is het samenwerkingsproject Szikra, samen met de Hongaarse band Söndörgő. De twaalfkoppige supergroep bracht in 2018 een album uit met twaalf nummers. Op de plaat volge op haast chaotische wijze muzikanten elkaar op, om het ene na het andere feestnummer op te voeren. Wat de band voor 2022 voor ons in petto heeft is nog gissen. Wordt vervolgd.

 

De Amsterdam Klezmer Band staat erom bekend dat ze zelfs het meest weerbarstige publiek aan het dansen krijgen.

Ton Maas – Volkskrant