zaterdag 30 november 2019

ALTIN GÜN

Kit Sebastian

Altin Gün weet heel Nederland (en daarbuiten) voor zich te winnen met hun opzwepende mix van Turkse folk, psychedelic, funk en rock. Een stel stoffige platen uit de Istanbulse hoogtijdagen van de rock in de jaren 70, een obsessie met Anatolische muziek en een facebook oproep om bandleden te vinden en bam! Daar was Altin Gün. Het bleek een gouden formule, want in korte tijd stond de band al op festivals als Lowlands, Best Kept Secret en Down The Rabbit Hole. Ze zijn misschien wel de meest besproken band van het moment en op 30 november staan ze in de Grote Zaal van het Paard.

This is a KINK-approved show!

Archief
  • € 15,00
  • € 17,50
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 19:30

*incl € 2,50 servicekosten

Oprichter Jasper Verhulst was als bandlid van Jacco Garder mee op tour door Istanbul en raakte geïnspireerd door de cultuur en klanken van de bijzondere stad. Hij wist een all-star band bij elkaar te verzamelen en met leden van Jacco Garder, Mauskovic Dance Band en Jungle By Night werd Altin Gün geboren. Verschillende werelden komen samen en zorgen voor een verfrissend en dansbaar geluid. Van Turks tot Indonesisch, tot zo Hollands als appelmoes.

Support: Kit Sebastian
Franse multi-instrumentalist Kit Martin ontmoette de Turkse zangeres Merve Erdem in Londen. De twee deelden een passie voor Anatolische psychedelische muziek en dus vormden ze het muzikale duo Kit Sebastian. Afgelopen zomer kwam debuutalbum Mantra Moderne uit: een unieke mix van samba, jazz en funk aangevuld met een elektronische sound. Op 30 november openen de show van Altin Gün.