ALELA DIANE IN DE NIEUWE KERK

woensdag 6 maart 2024 2024

Op 6 maart 2024 zal indie-folk zangeres Alela Diane te zien zijn op het podium van de Nieuwe Kerk. Gewapend met haar nieuwe album Looking Glass, welke geschreven is tijdens een reurige periode in haar leven, bestijgt ze de indrukwekkende bühne. Het album verkent een scala aan emoties, waaronder de vreugde en spanningen van het moederschap, met name voor een artiest.

archief
  • €24,00 *
  • Nieuwe Kerk
  • 19:00
  • 19:45
Nieuwsbrief

SUPPORT: OMAR VELASCO

Afkomstig uit Los Angeles, de volleerd singer-songwriter en multi-instrumentalist Omar Velasco opent het optreden voor Alela Diane in de Nieuwe Kerk. Omar eert de geluiden uit het verleden terwijl hij zijn eigen eclectische en kenmerkende mix van multiculturele muzikale smaak creëert. Hij haalt inspiratie uit artiesten als Stevie Wonder, Leonard Cohen en Bob Dylan.

“ After being immersed in the set for a few songs, two things are etched in stone: Alela Diane's crystal-clear angelic voice and the humor with which she consistently returns to the earthly realms of the common people, where we eagerly await more from her. “

Anthe Lainé voor Dansende Beren

Dat Alela Diane een voorliefde heeft voor antiquair, blijkt ook uit de naam van het nieuwste album. Looking Glass is een verwijzing naar het boek Through the Looking Glass uit 1871, van Lewis Carroll. En hier zit een diepere betekenis achter. Nadat het boek uitkwam, kreeg de term Looking Glass een dubbele betekenis. Naast spiegel betekent het nu ook ‘het tegengestelde van wat normaal is en verwacht wordt’. In de context van Diane haar album, verwijst Looking Glass naar beide betekenissen van het woord, als een portaal tussen het verleden, de toekomst en als een reflectie van alles daartussenin.