zondag 25 juli 2021

Albumpresentatie: TESS MERLOT in NIEUWE KERK – Avond Show [publiek]

Een week nadat het stof van de Tour de France is gaan liggen en midden in de periode dat Frankrijk op zijn allermooist is, presenteert de Haagse zangeres Tess Merlot haar debuutalbum Laissez-moi. Samen met haar achtkoppige band voorziet ze ons op zondag 25 juli van een extra scheut Franse joie de vivre met de onweerstaanbare charme van het chanson in de Nieuwe Kerk aan het Spui in Den Haag. Niet alleen eigen nummers, zoals Mon Paris, L’histoire de notre amour en Une romance d’été komen voorbij: ook klassiekers van o.a. Jean Ferrat, Jacques Brel en Charles Aznavour staan op de planning. L’été français arrive!

Dit concert wordt gehouden in de Nieuwe Kerk. 

FransFrans levenslied
Archief
  • €22,50
  • Paard op Hol: Nieuwe Kerk
  • 19:30
  • 20:00

“Ontembare zangeres”
De afgelopen maanden mochten we al beetje bij beetje kennis maken met het nieuwe eigen werk van Tess. De single Le soir de Noël (Je bois) werd in december uitgebracht, waarover chansonkenner, francofiel en auteur Bart van Loo schreef: “Tess Merlot is een ontembare Nederlandse zangeres die al een tijdje aan de weg timmert in het Frans. Daaruit lanceert ze nu een aanstekelijke kerstsingle: ‘Le soir de Noël (Je bois)’, een bitterzoete hommage aan het universum van Piaf en Aznavour.”

Franse revival
In februari volgde het nummer L’histoire de notre amour, dat omarmd werd door Radio 1 en Radio 5 en met het chanson Les saisons de ma jeunesse gaf Tess een nostalgisch kijkje in haar jeugd, inclusief videoclip met oude homevideo’s. Van single nummer vier, het jazzy Une romance d’été, werd een live video gemaakt in het oude trappenhuis van poppodium PAARD. Niet alleen wordt op zondag 25 juli een bijzonder, persoonlijk debuutalbum gepresenteerd; ook vieren we die dag in de Nieuwe Kerk de zomer, de revival van Franstalige muziek én de start van een nieuwe, hopelijk coronavrije belle époque in de roaring twenties.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door POP – Projectregeling Popmuziek Den Haag.