vrijdag 11 oktober 2019

AFROVIBES

Afrovibes festival brengt voor de vijftiende editie jonge pioniers en gevestigd talent in theater, dans, muziek en design uit Afrika naar Nederland. Het festival is van 4 t/m 14 oktober in Nederland in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag met actuele en vernieuwende theater- en dansvoorstellingen, muziek en film uit grootstedelijke culturele hotspots in Afrika. Op 11 oktober zie je in het PAARD optredens van de Afrikaanse gitarist Bongeziwe Mabandla en het dansproject Symphony of Now.

Het thema van de 16 editie van het Afrovibes Festival is ‘Speak Truth to Power’. Over waarheid, illusie, ‘fake news’ en de realiteit. Kortom; wat is waarheid en hoe verhoudt de kunstenaar zich hiertoe?

Afro-folkdansWe Are PublicFestival
Archief
  • € 15,00
  • € 15,00
  • € 17,50
  • Kleine Zaal
  • 19:00
  • 19:30

*incl € 2,50 servicekosten

Bongeziwe Mabandla
Bongeziwe Mabandla is een Afro-Folk zanger en gitarist uit Zuid-Afrika. In 2012 bracht hij zijn debuut album Umlilo uit en werd hiermee meteen het nieuwe gezicht van Afro-Folk. Hij brengt een unieke klank waarbij hij Xhosa teksten samenbrengt met traditionele muziek en folk. De afgelopen jaren toerde hij internationaal en was hij o.a. te zien op diverse internationale festivals Primavera Sound in Barcelona en het Japanse Sukiyaki Meets the World Festival.

Symphony of Now
De performance Symphony of Now is een blend tussen verschillende Europese en Afrikaanse muziekinvloeden en richt zich op de ervaring van het lichaam. Met constante muziek als een motor wordt het publiek, samen met de dansers, in een hypnotiserende trance gebracht. Deze performance is een uitwisselingsproject tussen dansers en choreografen van Batalo East en van DOX  (Utrechts gezelschap en talentontwikkelingshuis). In de performance wordt de nachtclub gezien als een ruimte waarin de mensen op de dansvloer zelfexpressie en samenhorigheid ervaren.