woensdag 10 oktober 2018

A Balladeer

Let op dit Paard op Hol concert vindt plaats in Paardcafe (Prinsegracht 10, Den Haag)

Voor a balladeer staat het begin van dit jaar in het teken van schrijven van nieuw materiaal. Goed nieuws natuurlijk: van de emotionele zang van Marinus de Goederen en zijn eerlijke, poëtische teksten kunnen we nooit genoeg krijgen. In het najaar doet de singer-songwriter wél een tour langs de leukste café’s van Nederland en je snapt dat Paardcafé niet ontbreekt in dit rijtje.  Tijdens deze shows komt de nadruk op zijn verhalende liedjes te liggen en nieuw werk wordt afgewisseld met klassiekers als ‘Swim With Sam’ en ‘Robin II’.

 

Archief
  • normaal €7,50
  • Paard op Hol: Paardcafe
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

In het verleden won a balladeer de Publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland en een Zilveren Harp. Het tweede album Where Are You, Bambi Woods? leverde een Edison nominatie op en debuutsingle Swim With Sam staat al tien jaar in de Top 2000. Begin vorig jaar bracht Marinus de Goederen de single Mob Wife uit, een duet met Sarah Bettens van K’s Choice.

Heerlijk ludieke actie was ook zijn anti-kerstalbum December waarvoor Marinus een crowdfunding actie opstartte. Veel problemen om het geld bij elkaar te krijgen had hij allerminst: door zijn trouwe fanbase had hij het gewenste bedrag binnen drie dagen al bij elkaar.

Paard in het Paardcafë
Van rammelende garage-rock tot de betere singer-songwriter: artiesten die je normaal in de kleine zaal van Paard zou verwachten, komen soms beter tot hun recht in een huiselijke café-setting.  Een goede reden dus voor het Paard-programmateam om Paardcafe toe te voegen als een Paard op Hol locatie. 

Tracks die een mens rillingen van ontroering, verbazing, verwarring, genot en bewondering bieden. Mooie teksten, dito stem.

Oor