dinsdag 18 augustus

Straight Outta Compton in Filmhuis: Kream Fridays verzorgt preparty.

Hiphopliefhebbers opgelet! Op vrijdag 28 augustus presenteert Filmhuis Den Haag i.s.m. Urban Chicks With Brains de voorpremière van de film Straight Outta Compton. De film start om 20:30 uur. De pre-party en after drinks van deze avond worden gehost door de taste of good music, Kream Fridays. Dit is dé clubnacht van Den Haag in Paard van Troje, welke op 4 september weer van start gaat. Na afloop van de filmvoorstelling is er een DJ van Kream Fridays die de liefhebber zal voorzien van een dosis hiphop.

Straight Outta Compton
Straight Outta Compton vertelt het verhaal van Dr. Dre, Ice Cube, Eazy-E, DJ Yella en MC Ren die samen de hiphop groep N.W.A. vormen. In 1987 gebruikten vijf jonge mannen openhartige teksten en hardcore beats om hun frustraties en woede over hun leven in één van de meest gevaarlijke buurten van Amerika te uiten en creëerden hiermee een machtig wapen: hun muziek. Deze culturele rebellen vormden samen de N.W.A. Met hun muziek, attitude en talent vochten ze tegen de autoriteiten die hen onder de duim wilden houden. In hun teksten vertelden ze de waarheid over het leven in de hood en begonnen ze een sociale revolutie die nog steeds invloed heeft op de hedendaagse samenleving.

Met o.a. O’Shea Jackson Jr., Corey Hawkins en Jason Mitchell als Ice Cube, Dr. Dre en Eazy-E. De film is geregisseerd door F. Gary Gray (Friday, Set It Off, The Italian Job). Geproduceerd door Ice Cube en Dr. Dre, samen met Matt Alvarez en Tomica Woods-Wright.

Kaarten kunnen bij de kassa van Filmhuis Den Haag worden gekocht of online via www.filmhuisdenhaag.nl.
Officiële mediapartners van deze avond zijn: Urban Chicks With Brains, Kream Fridays, Paard van Troje, Young Agga, Den Haag FM, Digital Music Paper en HiphopKing.nl.