Sniester-2016_BG_PaardWebsiteOrangeStars.jpg
Sniester, 27, 28, 29 Mei
EN
AANRADERS
ECHO & THE BUNNYMEN
MA. 07 NOV
ECHO & THE BUNNYMEN
NATHANIEL RATELIFF & THE NIGHT SWEATS
DO. 27 OKT
NATHANIEL RATELIFF & THE NIGHT...
Paard van Troje presenteert: BLOF @ Zuiderparktheater
ZA. 18 JUN
PAARD VAN TROJE PRESENTEERT: BLOF @...
DIGGY DEX
ZA. 08 OKT
DIGGY DEX
DIRTY RED house party met o.a.Korsakoff, Gizmo en OUtsiders
ZA. 18 JUN
DIRTY RED HOUSE PARTY MET...
DADDY LONG LEGS
VR. 17 JUN
DADDY LONG LEGS
THE BOXER REBELLION
WO. 28 SEP
THE BOXER REBELLION
HER MAJESTY
ZA. 15 APR
HER MAJESTY
HENRY ROLLINS @ ZUIDERPARKTHEATER DEN HAAG
DI. 09 AUG
HENRY ROLLINS @ ZUIDERPARKTHEATER DEN...
KURT VILE & THE VIOLATORS
MA. 27 JUN
KURT VILE & THE VIOLATORS


ZA. 16 NOV
ÁSGEIR

POP/ROCK
SHARE
TICKETS
LOCATIEKLEINE ZAALZAAL OPEN19:30U
ENTREE AANVANG20:00U

Support: Farao

Hij is de snelst verkopende artiest in thuisland IJsland, wordt door The Guardian vergeleken met Ben Howard en Jeff Buckley, door Podiuminfo (en ons) met Bon Iver en 3FM en 3voor12 waren lyrisch over zijn optreden in de studio van het radiostation. Hij zingt in het Engels én zijn moedertaal en is wat ons betreft een van de beste folkartiesten van dit jaar: Ásgeir.

Er zijn weinig landen met zo’n eigen geluid als IJsland. Dat wisten we al dankzij artiesten als Björk, Sigur Rós en Of Monsters And Men. Ook de liedjes van Ásgeir klinken als meanderende rivieren, slapende vulkanen en Arctische woestijnlandschappen.

Zijn debuutalbum 'Dýrð í dauðaþögn', waarvan de teksten geschreven werden door zijn 72-jarige vader, werd dubbel platina in IJsland. Verklaren kan hij het succes zelf niet, maar om zoveel mogelijk mensen te bereiken, brengt de 21-jarige artiest zijn album eind oktober ook in het Engels uit, getiteld ‘In The Silence.’ Om vervolgens met die parel op zak langs Paard van Troje te komen. Wij zijn heel benieuwd.

"Die stem doet denken aan Loney Dear en in de hoge registers aan Patrick Watson en Justin Vernon (Bon Iver)" - Volkskrant

"Imagine a slightly more idiosyncratic Ben Howard - or to look at it from the opposite side, a somewhat less esoteric Antony Hegarty or Jeff Buckley - becoming the biggest star in the country. That's what Ásgeir is in Iceland." – The Guardian

"His knack for melody and gorgeous harmonies coupled with his amazing sense of rhythm and virtuosity on acoustic guitar should make him a household name, no matter what language he's speaking." - John Grant (die de teksten van Ásgeir naar het Engels vertaalde).


ANDEREN KOCHTEN OOK
DI. 26 NOV THE TALLEST MAN ON EARTH