META & THE CORNERSTONES

Support: Jon Tarifa & Band. Een soul-dreunende spirituele reggae-ervaring!

vrijdag 27 juni 2014 8352

Support: Jon Tarifa & Band.

Reggae
archief
  • Kleine zaal
  • 17:30
  • 18:00
Nieuwsbrief

Verkondigd als de nieuwe Afrikaanse Reggae-sensatie, worden Meta’s eigenzinnige vocals bijgestaan door de weergaloze sounds van zijn band. De combinatie van reggae, afro-pop, hip-hop, rock en soulmuziek met gepassioneerde teksten in het Engels, Frans, Wolof en Fulani is warm en immens verslavend.

Van Senegal naar de States
Geïnspireerd door Bob Marley en Gregory Isaacs ontdekte de in Senegal geboren Meta Dia zijn passie voor muziek al vroeg. De zelflerende muzikant trad op zijn veertiende al op in de straten en podia van zijn thuisstad. In 2000 vormde hij zijn eerste band Yalla Suuren, en binnen twee jaar werd Meta gezien als een van de meest toonaangevende stemmen van zijn generatie in West-Afrika. Hij verhuisde naar de States, waar hij zijn huidige band vormde: Meta & The Cornerstones.

Meer dan alleen reggae
De band behoudt de roots van de reggae maar voegt daar een frisse wind aan toe, wat door de pers als ‘een soul-dreunende spirituele ervaring’ wordt gezien. Samenwerkingen met Youssou N’Dour, Luciano, Steel Pulse en Tanya Stephens volgden nog voordat ze hun eerste album ‘Forward Music’ uitgebracht hadden.

Ode aan de roots
Afgelopen jaar bracht de band het album ‘Ancient Power’ uit. Opgenomen in Kingston, Jamaica, eert de band de roots van de reggae met gastartiesten als Damien Marley, U-Roy en Capleton.

Support-act deze avond is Jon Tarifa & band. De in Albanië geboren, in de States opgegroeide maar nu in Nederland woonachtige rapper, muzikant en zanger stond al reeds vier keer op Parkpop en lanceerde afgelopen jaar zijn eerste soloalbum ‘Free to Be’. Zijn muziek is beïnvloed door jazz en is gemixt met funky grooves.