KING DUDE

neo folk, americana, new wave goth en blues in een duivels jasje

woensdag 3 oktober 2018 8365

Presented by Grauzone
Donkere melancholie die je bij je lurven grijpt en één van de populairste acts in het duistere folk genre, dát is het Amerikaanse King Dude. De band onder leiding van zanger TJ Cowgill (ook bekend van Book Of Black Earth) slaat een brug tussen neo folk, americana, new wave-goth en blues en was het hoogtepunt op festivals als Incubate en Roadburn. Maar ondanks die populariteit weet je nooit helemaal wat je kan verwachten van deze band. Het enige waar je zeker op kunt rekenen, is dat Tj Cowgill zijn levenservaringen in muzikale vorm met je deelt en je verrast: een hypnotiserend, zwartgallig geluid kan plots eindigen in een filmisch, Spaghetti-Western klinkend arrangement. Met zijn zware bariton stem is een vergelijking met Nick Cave snel gemaakt, maar ook Johnny Cash en Mark Lanegan zijn duidelijk inspiratiebronnen geweest voor de uit Seattle afkomstige zanger. Zijn nieuwste album ‘Music To Make War To’wordt 24 augustus verwacht.

Voor liefhebbers van Nick Cave, Chelsea Wolf americana folk goth New Wave
archief
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

support: Kaelanmikla
Het trio heeft een nieuwe sound. Van post-punk, bass, drums en zang naar een relaxte vibe met neurotische synth loops, gecombineerd met bas en wat vocalen op de achtergrond. Het is geëvolueerd. Het is donkerder, sterker en in staat om ons van de allerdaagse wereld naar onze nachtmerries te brengen. Je vraagt je af of het echt voorbij is, omdat je nog steeds die ijzige vingers naar je toe voelt komen.

support II: The Dark Red Seed
Ook aanwezig is The Dark Red Seed, het zijproject van King Dude-gitarist Torsten Larsen, waarmee hij een seventies en soms psychedelisch darkfolkrock geluid laat horen. Op verrassende wijze komen de werelden van oosterse raga en westerse muziek samen hier samen met één terugkerend thema: de dood: “The death of America, death of culture and death of reality through technology and globalization.”

“ Seattle's Thomas Jefferson Cowgill traded metal for finger-picking folk. But that hasn't made his songs any less chilling “

The Guardian